In aceasta dimineata, de la ora 10, se va da startul in editia din 2011 a Campionatului national de ciclism-sosea. In lupta pentru medaliile nationale vor participa principalele cluburi din tara, printre care se regaseste si CS Petrolul Ploiesti. Formatia ploiesteana, pregatita de antrenorul Constantin Ciocan, va participa cu 12 sportivi.
De mentionat ca, incepand de la acest campionat, in cadrul gruparii ploiestene a revenit detinatorul titlului national la elite, Marian Frunzeanu, plecat in 2009 la Dinamo Bucuresti. In plus, la editia de anul acesta a competitiei, clubul Petrolul va fi reprezentat si la categoria fetelor, la care va participa Cristina Radu, campioana nationala de patinaj viteza.
De asemenea, de mentionat ca la Dinamo Bucuresti concureaza Alexandru Ciocan (fiul antrenorului gruparii ploiestene, Constantin Ciocan), care a fost cel mai bine clasat prahovean in Turul Romaniei si al treilea sportiv roman in clasamentul general, sosind pe locul 19.
Din Ploiesti va mai participa si Adrian Nitu, la categoria tineret, legitimat la CS Conpet, grupare pregatita de antrenorii Eugen Dulgheru si Cornel Popa, acesta fiind vicecampion national la mountain bike cross-country.
De mentionat ca pentru CS Mazicon Bucuresti va participa si prahoveanul Bogdan Coman, component al echipei Petrolul in sezonul precedent. La editia anterioara a Campionatului national, acesta s-a situat pe locul al zecelea in ierarhia sportivilor sub 23 de ani.
Astazi, se vor desfasura probele de contratimp, urmand ca, maine si duminica, sa fie organizate etapele de fond.

Programul competitiei este urmatorul:

Astazi
ora 10:00 – 20 km Contratimp individual Cadeti, sos. Gheorghieni-Bucin
ora 12:00 – 25 km Contratimp individual Juniori, sos. Gheorghieni-Bucin
ora 14:30 – 35 km Contratimp individual Tineret, sos. Gheorghieni-Bucin
ora 15:30 – 35 km Contratimp individual Elite, sos. Gheorghieni-Bucin

Sambata
ora 09:45 fond Cadeti – 55 km Izvorul Muresului-Valea Stramba-Zetea- Izvorul Muresului
ora 13:15 fond Juniori – 100 km Izvorul Muresului-Voslobeni-Valea Stramba-Zetea- Izvorul Muresului

Duminica
ora 10:00 fond Tineret si Elite – 160 km, Izvorul Muresului – Voslobeni – Valea Stramba – Zetea – Vlahita – Miercurea Ciuc – Izvorul Muresului
Petre APOSTOL