Avantul Maneciu – Prahova Tomsani 0-2 (0-0; 0-2, dupa prelungiri)
Stadion: “Viorel Mateianu”- Boldesti. Spectatori: circa 700. Au marcat: Cursaru (97), Tataru (104)
Avantul: Zabrauteanu – Miroiu (106 Manole), Militaru, F. Savu, M. Savu – C. Stoian (56 Cruceru), Carstocea, D. Stoian (cpt), Cernea (117 Dudulescu) – Mainea, M. Stanciu. Antrenor: Dorinel Beznea.
Prahova: Panzaru – Tataru, Isacov, V. Iordache, Filip – M. Mihai, Baragan, Dorisor – Stroe (46 Iamandi (87 Georgescu)), Aristan (cpt) (90 Iacob) – Cursaru (100 A. Stoica). Antrenor: Ion Cojocaru.
Avertismente: Stanciu (20), Miroiu (44), M. Savu (61), Zabrauteanu (62), Carstocea (80), Cruceru (84), Nedelcu (120) / Panzaru (20), Iordache (78), Aristan (89), Dorisor (99), A. Stoica (107).
Eliminari: Mainea (112), Fl. Savu (116) / Aristan (90+3, dupa inlocuire), Tataru (112).
Au arbitrat: Adrian Illyes – Eduard Crangasu (ambii din Ploiesti), Ciprian Geambazu (Busteni). Arbitru de rezerva: Ovidiu Oprea (Ploiesti) Observatori: Teodor Negoita (organizare), Marian Deaconu (Ploiesti, arbitraj).

Jucatorul meciului: Valentin Iordache
Finala fazei judetene din Cupa Romaniei, disputata in aceeasi zi cu „finala mare” de la Brasov, a avut de toate: prelungiri, suspans, nervi, goluri, spectatori, si chiar a aratat a finala, din acest punct de vedere. Fotbalistic, ar fi destule de spus, Avantul Maneciu fiind echipa care a „desenat” mai frumos in cele 90 de minute incheiate la egalitate, iar Prahova Tomsani-gruparea mai pragmatica si mai experimentata, care s-a impus pe merit, in prelungiri. Practic, daca este sa judecam „raportul de forte” din teren, pe reprize, prima a fost clar a echipei antrenate de Dorinel Beznea, a doua, „egala”, iar prelungirile au apartinut celor din Tomsani.
Cosmin Stoian (min. 9, sut din unghi de 45 de grade, aparat de Panzaru) si Mainea (min. 25) au avut primele ocazii clare de gol ale partidei, Maneciu mizand pe contraatacuri taioase, in timp ce partitura tactica gandita de Cojocaru, cu Aristan in spatele lui Cursaru, un fel de „numar zece”, nu a dat roade, poate si pentru ca Aristan „joaca” de felul lui cu numarul… cinci.
Stanciu (min. 45) nu a profitat de o greseala a lui Isacov, iar de la pauza, raportul de forte a inceput sa se schimbe, Tomsaniul echilibrand jocul, echipa care a dominat Liga A Prahova trecand, la randul ei, pe langa deschiderea scorului, prin Cursaru (min. 62, sut peste din 8 metri) si Aristan – periculos la lovituri libere. S-a ajuns la prelungiri, unde era clar ca echipa care va marca va si castiga, fostul golgheter al Romaniei, Cursaru reluand cu capul, perfect plasat, o centrare a lui Filip, de pe stanga (min. 97) si deschizand scorul pentru Prahova. Tataru a facut apoi 2-0, dupa o centrare a lui Dorisor, unul dintre cei mai buni de pe teren, portarul advers si fundasii echipei din Maneciu avand si ei „cota” la acest gol, mingea trecand prin careul de 6 metri, fara ca sa o degajeze cineva.

Prelungiri „rosii”

Daca pe parcursul celor 90 de minute de joc regulamentare, cele doua echipe „si-au vazut de treaba”, cum se spune, in prelungiri, am asistat la nu mai putin de 4 cartonase rosii aratate de centralul Adrian Illyes, „ajutat” de rezerva Oprea si de asistentul Crangasu, care i-au semnalat problemele aparute. Astfel, dupa ce a fost inlocuit, capitanul echipei din Tomsani, Aristan, a avut un conflict cu cativa spectatori, aruncand cu apa inspre ei, din zona bancii de rezerve, Oprea semnaland acest incident, care a dus la primirea cartonasului rosu de catre jucator. Apoi, Mainea a fost eliminat pentru o intrare „criminala” la Tataru, care a ripostat, primul fiind eliminat de Illyes, iar al doilea, la semnalizarea lui Edi Crangasu, care a vazut „cotul” aplicat adversarului de catre jucatorul care a marcat golul doi al finalei. La cabine a ajuns si Flavius Savu, care l-a „curentat” pe Stoica, faultul facut aducandu-i … aplauze din partea galeriei! Gest pe care nu are rost sa-l comentam… Centralul Illyes, departe de „forma maxima”, sa spunem, a mai aratat un rosu, aiurea, lui Carstocea, acesta fiind „confundat” de central cu un coechipier care primise anterior avertisment…
Din fericire, in perspectiva meciului de baraj, jucatorii eliminati de la Tomsani au timp sa-si efectueze cele doua (probabil) etape de suspendare in meciurile de campionat.

Prima de 5000 de lei

Succesul celor de la Prahova Tomsani le-a adus jucatorilor antrenati de Ion Cojocaru o prima totala de 5000 de ron, din partea patronului echipei, Ion Mihai, recompensa pentru realizarea acestui obiectiv – castigarea Cupei. Maine, Prahova Tomsani are sansa de a realiza matematic „eventul”, un succes cu Carpati Sinaia, pe teren propriu, in Liga A Prahova asigurandu-i locul la barajul pentru promovarea in Liga a III-a.
Sa mentionam si organizarea fara cusur a finalei de catre cei din Boldesti, precum si tribunele pline, Maneciu avand avantaj clar, din punct de vedere al numarului de sustinatori, forte de ordine prezente, cupe, diplome, sampanie, pentru invingatori, precum si faptul ca finala s-a terminat cu strangeri de mana, intre cele doua tabere, care s-au „razboit” pe parcursul a mai bine de doua ore.
Marian DIMA