Stadionul „Viorel Mateianu”, din Boldesti, va gazdui, astazi, de la ora 17.00, finala Cupei Romaniei, faza judeteana. In ultimul act se vor intalni formatiile Avantul Maneciu si Prahova 2010 Tomsani – cele mai bune grupari din primul esalon fotbalistic judetean, in acest an. In clasamentul returului Ligii A Prahova, prima pozitie este ocupata de trupa antrenata de Dorinel Beznea, cu o zestre de 39 de puncte, in timp ce echipa lui Ion „Coco” Cojocaru se situeaza pe pozitia secunda, cu doua puncte mai putin. Insa, in clasamentul la zi, Prahova Tomsani se claseaza pe primul loc si are cele mai mari sanse sa reprezinte judetul Prahova la barajul care permite promovarea in Liga a III-a. De partea cealalta, echipa Avantul ocupa ultimul loc al podiumului de premiere si este, totodata, ultima castigatoare a Cupei Romaniei, faza locala.
In acest sezon competitional, cele doua finaliste ale „competitiei KO”, asa cum mai este denumita aceasta intrecere sportiva, si-au impartit victoriile. In tur, Tomsaniul a castigat cu scorul de 2-0, in timp ce formatia din Maneciu si-a adjudecat jocul din retur la un scor de neprezentare: 3-0.
Formatia prezidata si patronata de Ion Mihai are in componenta jucatori care au cochetat cu esaloanele superioare, cel mai reprezentativ fiind fostul golgheter al Ligii I, ploiesteanul Catalin Cursaru.
„Este un joc important pentru echipa noastra si ne intereseaza sa castigam acest trofeu. Intalnim una dintre cele mai bune echipe de pe plan judetean si vom face tot ce depinde de noi, pe teren, pentru a iesi victoriosi. Sansele sunt impartite, chiar daca vom juca pe un teren apropiat adversarilor nostri, care anul trecut au castigat Cupa chiar la Boldesti”, ne-a spus Ion Cojocaru, tehnician care nu stie daca il poate titulariza pe Cursaru, acesta iesind accidentat in pauza meciului de la Busteni.
Adversarii lor de astazi, cei de la Avantul Maneciu, formeaza o echipa omogena, care de cativa ani evolueaza in aceeasi formula. „Va fi un joc mult mai dificil decat cel din campionat, atunci cand am castigat cu putin noroc. Intre timp, echipa din Tomsani s-a intarit cu doi sportivi de valoare, Iacob si Cursaru, iar eu am trei jucatori care nu s-au refacut complet dupa accidentari: Cosmin Stoian, Mainea si Cruceru. Sper sa iesim invingatori din aceasta partida si sa-i multumim pe suporterii nostri care ne vor insoti la meciul de la Boldesti”, ne-a declarat antrenorul echipei Avantul, Dorinel Beznea.
Data fiind valoarea celor doua echipe si a orgoliilor dintre ele, Comisia Judeteana de Arbitri Prahova a delegat trei cavaleri ai fluierului din lotul republican: Adrian Illyes – Eduard Crangasu (ambii, din Ploiesti) si Ciprian Geambazu (Busteni). Rezerva: Ovidiu Oprea (Ploiesti).
Cristi DAMIAN