Dupa doua zile de concurs, cu o cursa de sosea si una de mountain bike, Cupa EmmedueSport, desfasurata in apropiere de Ploiesti, pe „Drumul Vinului” din Prahova, si-a desemnat invingatorii, castigator fiind chiar un prahovean.

La cursa de sosea, derulata, sambata, pe distanta de 100 km, campionul national en-titre Marian Frunzeanu (foto 1), de la Dinamo Bucuresti, s-a impus. Acesta s-a desprins din grupul fruntas pe catararea de la Calugareni, creandu-si o diferenta de peste un minut. Dar, spre final, a fost prins din urma, iar lupta decisiva pentru victorie s-a dat pe urcarea de la sosire, de la Crama Seciu.
Frunzeanu a fost cel care a trecut primul linia de sosire, fiind urmat de Marius Petrache (ProCycling Geiger Sibiu) si de Adrian Nitu (Conpet-EmmedueSport Ploiesti, foto 2).
De asemenea, premiul special acordat de Skoda – King of The Hill – celui mai bun catarator a fost castigat tot de Marian, care si-a adjudecat ambele puncte de catarare.
La cursa de mountain bike, organizata duminica, au participat 400 de concurenti. S-au desfasurat un maraton de 70 km, un semi-maraton de 35 km, precum si un concurs pentru copii pe distanta de 3 km.
Castigatorul maratonului de 70 km a fost invingatorul cursei de sosea, Marian Frunzeanu, urmat de Tudor Oprea (ProCycling Geiger Sibiu, singurul participant al Romaniei la Jocurile Olimpice, la proba de mountain bike) si de Marius Petrache.
La semi-maratonul derulat pe distanta de 35 km s-a impus Laurentiu Boganescu. Cel mai tanar participant la cursa de 35 km a fost ploiesteanul Teodor Mistodinis, in varsta de numai 10 ani. La cursa rezervata copiilor intre 5 si 13 ani au participat 31 de concurenti, castigator fiind Octavian Baciu din Ploiesti.
In clasamentul general, in care s-au acumulat punctele de la cursa de sosea cu cele din intrecerea de maraton, Marian Frunzeanu s-a situat pe primul loc, cu 180 de puncte. Pe locul doi s-a clasat Marius Petrache (130p), iar pe locul trei – Tudor Oprea (120p), in vreme ce ploiesteanul Adrian Nitu a incheiat pe pozitia a patra, cu 110 p. Nitu a impresionat intr-un mod cat se poate de placut la aceasta competitie, vicecampionul national de cross-country la tineret reusind sa se mentina in lupta pentru victorie la ambele curse, avand ca adversari ciclisti mai experimentati.
Despre impresiile cu privire la succesul de la Cupa EmmedueSport, Marian Frunzeanu ne-a declarat: „A fost frumos, dar dificil. La aceasta victorie a contat si faptul ca sunt obisnuit cu intrecerile pe etape. Una peste alta, a fost bine ca s-a terminat cu bine. In cursa de sosea am incercat sa ma desprind, dar vantul si faptul ca in urma mea erau sapte sportivi care colaborau m-au facut sa ii astept si sa vedem pe ultima catarare ce se intampla. Am atacat si, in cele din urma, am trecut primul linia de sosire. In cursa din a doua zi, in partea secunda a traseului, deja lucrurile devenisera foarte dificile, mai ales ca oboseala din prima zi s-a observat. Dar, am rezistat si am castigat”.
Petre APOSTOL