CSM Ploieşti – Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău II 36-32 (19-19)

Petre Apostol

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 100.
CSM Ploieşti: M. Dumitru – Budui, Turcu (12 goluri, 3 din „7 metri”), Macovei (7), Roman (5), Zamfir (1), Stăncioiu. Au mai jucat: Rotaru – Mihoci (4), Subţirică (1), Botezatu (6), Hoinaru.
Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor: Dragoş Dobrescu.
Ştiinţa: Bobeică – Al. Tărâţă (8), Moisă (7), Raţă (9, 4 din „7 metri”), Ad. Liţă, Cotinghiu (6), Oancea. Au mai evoluat: Rusu – Carali (1), Hanţaru (1), Al. Ionescu.
Antrenor: Bogdan Voica.
Arbitri: Marius Brebu şi Bogdan Ciobea (ambii din Argeş).
Aruncări „7 metri”: 3 (3 transformate)/4 (4 transformate).
Eliminări „2 minute”: 1 (Mihoci)/1 (Moisă).

Echipa masculină de handbal CSM Ploiești a debutat, sâmbătă, în noul sezon competițional din Divizia A, întâlnind, pe teren propriu, formația secundă a vicecampioanei – Știința Municipal Dedeman Bacău. Gruparea moldoveană, care nu are drept de promovare, câștigase, în sezonul trecut, ambele confruntări cu formația ploieșteană, la diferență considerabilă.
De data aceasta, însă, handbaliștii pregătiți de antrenorul Dragoș Dobrescu și de directorul tehnic Ion Nicolae s-au revanșat, obținând un succes frumos la debut de campionat, toate departamentele ofensive funcționând la parametri maximi.
Meciul, însă, așa cum se aștepta antrenorul Dragoș Dobrescu, nu a fost deloc ușor, gruparea din Bacău având jucători tineri, unii dintre ei evoluând chiar și la prima echipă a clubului vicecampion.
CSM Ploiești a beneficiat de un start excelent de partidă, desprinzându-se la scorul de 3-0, în minutul 4. Moldovenii au revenit, întorcând scorul în favoarea lor, după șase minute în care au înscris de șase ori, în vreme ce gazdele nu au mai găsit drumul spre poarta adversă.
Ploieștenii nu au lăsat jocul să le scape printre degete, însă problemele din defensivă i-au împiedicat să se preia inițiativa. Totuși, au reușit să revină în avantaj cu un minut înainte de final, grație golului înscris de experimentatul Marius Mihoci, care a evoluat excelent. Oaspeții au avut ultimul cuvânt de spus înainte de pauză, egalând situația la scorul de 19-19.
În partea secundă, echilibrul a continuat până spre mijlocul reprizei, atunci când CSM Ploiești, grație paradelor portarului Marian Dumitru, a realizat un “parțial” de 7-2 în 13 minute, distanțându-se la scorul de 34-29, în minutul 55. Gruparea din Bacău nu a putut forța o revenire, reușind doar să reducă din ecart cu un gol, scorul final fiind de 36-32 pentru CSM Ploiești, care a debutat, astfel, perfect în noul sezon, în care promovarea este la îndemână, după ceea ce a arătat în primul meci și în disputele amicale din vară.
Emilian Turcu a fost golgheterul partidei, cu 12 reușite (9 din acțiune). Pentru CSM Ploiești urmează o deplasare la Suceava, unde va întâlni un alt “satelit”, de data aceasta al Universității Suceava.
În cadrul acestei etape a debutat și cealaltă echipă prahoveană înscrisă în campionat, HCM Câmpina. Formația antrenată de Virgil Ivanciu, însă, s-a reunit cu doar trei zile îninte de startul campionatului, din motive financiare, fiind posibil ca, dacă săptămâna aceasta nu va primi sprijin financiar din partea municipalității câmpinene, să se retragă din competiție.
Gruparea prahoveană, însă, a dorit să evolueze în primul meci, întâlnind, pe teren propriu, pe CSU Târgoviște. În condițiile unui lot redus numeric și valoric, formația din Câmpina a bifat o înfrângere la scor împotriva unei echipe modeste, dâmbovițenii impunându-se cu scorul de 34-22 (15-6).
În celelalte partide ale etapei din Seria A s-au mai înregistrat următoarele rezultate:
HC Argeș Pitești-CSU Suceava II 34-21 (19-10)
CSM Cimentul Bicaz-LPS Piatra Neamț 27-41 (11-18)
Politehnica Iași-CSU Galați 23-18 (11-10)
HC Buzău 2012-Vicov Bucovina 43-13 (23-8)
CSM București II-CSM Focșani 26-29 (11-16)
ASC HD Teleorman Alexandria a stat.