Astra Ploiesti – Otelul Galati , astazi, ora 17,00

In cazul Astrei, dictonul care spune ca „ultima impresie conteaza” este unul valabil, motivele pentru care acest joc cu Otelul este foarte important fiind diverse. In primul rand, intre cele doua cluburi exista o anumita „ambitie”, „competitie”, data si de faptul ca, din cele 3 intalniri directe, din campionat, galatenii s-au impus de tot atatea ori, iar ploiestenii au castigat in Cupa, scor 2-1, in toamna trecuta! Apoi, cei doi antrenori, Dorinel Munteanu si Tibor Selymes se aseamana foarte mult ca stil de lucru, sunt buni prieteni, au fost colegi, iar cariera lor a fost asemanatoare o buna perioada. Nu in ultimul rand, cand vine campioana, postura din care abordeaza Otelul meciul, este o motivatie suplimentara de a arata ca se poate sa fii la acel nivel, chiar daca acest lucru nu este relevant, in actuala conjunctura. Patronul Ioan Niculae tine insa foarte mult la „cresterea” pe care trebuie sa o arate echipa, astfel ca prestatia Astrei va fi un semnal important, dar si un bun barometru pentru campania din vara, cand gruparea ploiesteana vrea sa „faca pasul” spre o echipa capabila sa se lupte pentru cupele europene!
Astra a avut parte, runda trecuta, de un meci usor, la Urziceni si isi menajase titularii, in perspectiva duelului cu Otelul, unul care putea decide campioana. Din acest punct de vedere, cu exceptia problemelor medicale, nu sunt alte „batai de cap” pentru Selymes, care va apela, probabil, la Tiganasu, la fel ca si runda trecuta, pentru postul de fundas stanga, in locul titularului Maranhao si pe Fatai, in avanposturi, in locul lui Miranda. Cum nigerianul acuza probleme medicale si el, foarte probabil va prinde „minute” si Bogdan Rusu, un alt tanar atacant, care a marcat, in premiera in Liga I, runda trecuta. De remarcat ca Fatai, golgeterul Astrei, jucator care are statutul de international de tineret al tarii sale, va pleca direct in… Costa Rica, acolo unde selectionata Under 23 a statului african va juca un meci amical, apoi va participa la „barajul” pentru calificarea la Jocurile Olimpice, dintre Nigeria si Tanzania!
Lipsesc in continuare Miranda, Nogo, Budescu, Paulinho, toti accidentati, Selymes luand insa decizia de a aborda meciul cu 15 jucatori valizi, fara a mai lua si de la „satelitul” Astra 2 fotbalisti, nici macar pentru completarea raportului.
La un asemenea meci, mai ales pe final de campionat , motivatia va face diferenta, iar Selymes vrea sa invinga cu orice pret, mai ales ca o victorie poate tine Astra pe locul 8, o clasare excelenta pentru echipa si care ar aduce bani in plus din drepturile TV. Echipa va face o zi de cantonament centralizat, pentru un meci care mai consemneaza o premiera, va fi televizat de postul 10TV !
Tibor Selymes: „Suntem profesionisti, jucam cinstit. Trebuie sa respect campionatul, echipa si… pe mine. Iar bucuria e mai mare sa-l bat pe Dorinel Munteanu, asa cum e acum, campion! Avem numai de castigat din meciul asta – putem ajunge pe locul 8, e si prima, 1500 de euro, tocmai buna inainte de vacanta. Nu a fost un sezon rau, desi au intervenit momente in care echipa era in scadere, din cauza lotului restrans. Daca facem 48 de puncte pot vorbi de un sezon bun. Exista destule puncte comune intre Astra si Otelul, pornind de la accentul pus pe munca.”
Marian DIMA