Astra II – CS Ceptura: 6-1 (2-0)

Stadion: “Ionut Trandafir” – Ciorani. Spectatori: circa 500. Au marcat: Munteanu (15 – penalty), Gavrila (39 si 61), A. Andrei (49), Muscalu (58), L. Dumitru (77) / Fronescu (85)
Astra II: I. Tanase – Docea (59 Pancovici), Aristan (62 M. Raileanu), Iordache, Zecheru (61 M. Stancu) – Tataru (cpt), L. Dumitru, Munteanu, Gavrila – A. Alexandru, Muscalu (62 Coropca). Antrenor: Adrian Peiu.
CS Ceptura: V. Popescu – A. Raileanu, G. Lascu, B. Tanase, Grigore (50 Dutu) – D. Popescu (61 Naftanaila), Juju (59 Dinica), Fronescu, I. Lascu (cpt) – Metea (52 Nedelcu), Fl. Matei. Antrenor: Marius Dinica
Avertismente: Aristan (21), A. Alexandru (43)/ V. Popescu (15).
Eliminari: Coropca (69) / G. Lascu (69)
Au arbitrat: Adrian Illyes – Catalin Popovici, Gabriel Enache (toti din Ploiesti). Observator: Radu Vasile (Ploiesti).
Jucatorul meciului: Gabriel Munteanu.

“Satelitul” Astrei, din Ciorani, a trecut dupa ultima runda “deasupra liniei” care separa pozitiile retrogradabile de restul ierarhiei din primul esalon judetean. Astra 2 a razbunat ultimele rezultate, mai putin reusite, cu un succes clar, 6-1 cu una dintre “candidatele” la pozitiile care vor duce in Liga B judeteana – CS Ceptura. A fost o victorie fara dubii, intr-un meci agreabil, cu cateva goluri foarte frumoase, culmea, cel mai spectaculos fiind marcat de echipa invinsa, cand scorul de pe tabela era, deja, 6-0 insa!
Cioraniul a deschis scorul prin Munteanu (min. 15), de la punctual cu var, dupa un penalty scos de unul dintre jucatorii “cel putin interesanti”, atacantul Alberto Muscalu fiind faultat clar de portarul Popescu. Gavrila a facut 2-0 cu un gol foarte frumos, sutul sau, in diagonala, ducandu-se la vinclu din stanga lui Popescu, pentru 2-0, inainte de pauza (min. 39)!
“Taifunul” a venit dupa pauza, cand, intre minutele 49 si 61, pe rand Andrei (sut de la 20 de metri, “torpila” din lovitura libera, pe coltul portarului, care asezase zidul gresit), Muscalu (cu capul) si acelasi Gavrila au dus scorul la 5-0. A urmat o dubla eliminare, Coropca si George Lascu (min. 69), apoi golul lui Laurentiu Dumitru, de 6-0 (min. 77), pentru ca “spectacolul” sa fie completat de sutul de senzatie lui Fronescu, la vinclu, de la 25 de metri (min. 85, 6-1), cu golul de onoare al cepturenilor.

Frati peste tot

Partida dintre Astra 2 si CS Ceptura a consemnat o situatie inedita, legata de gradele de rudenie ale celor din teren. Astfel, juniorul gazdelor, Madalin Raileanu a jucat contra fratelui sau – Andrei Raileanu! Apoi, la Ceptura, au fost in teren mai multe perechi de frati, Virgil si Daniel Popescu (al treilea, Marian – legitimate si el la Ceptura a lipsit), plus Grigore si Ionut Lascu! Si mai tare ar fi fost daca antrenorul jucator de la oaspeti, Marius Dinica, ar fi intrat in teren, pentru a juca alaturi de fiul sau, Evelin!
Marian DIMA