* CSU Asesoft – Gaz Metan Medias, ora 18:00, TVR 3
CSU Asesoft a ajuns in fata ultimului examen al sezonului regulat. Cu 24 de victorii si doar 5 infrangeri, alb-albastrii vor sa incheie primul ciclu al acestui campionat asa cum le sta cel mai bine unor sefi de promotie, cu o evolutie de nota zece in fata propriilor suporteri. In inspectie soseste Gaz Metan, formatie pe care elevii lui Arnautovic o pot reintalni, in mai putin de o saptamana, la Targu Mures.
In multe momente o umbra palida a echipei din tur, trupa lui Bruno Soce a cunoscut o jumatate a doua a sezonului destul de anevoioasa, presarata cu patru esecuri in fata unor adversari mai mult sau mai putin valorosi. Avand in trioul Howell – Nicoara – Mitchell principala sa arma ofensiva, Gaz Metan s-a bazat mai ales pe calitatea individuala, in detrimentul unui joc colectiv, pragmatic, care ar fi ucis baschetul, dar ar fi salvat rezultatul.
Posesoarea celui mai bun record pe teren propriu (14-1), gruparea ardeleana s-a transormat intr-o echipa de pluton la meciurile jucate in deplasare, acolo unde in ultimele patru intalniri a bifat trei insuccese. Cu un Damien Kinloch ce a impresionat mai degraba prin gabarit decat prin jocul prestat, si cu un Ionut Dragusin care nu a putut depasi niciodata statutul de „rezerva de lux”, Gazul a uitat sa mai arda in spatiul de trei secunde. Lipsa unui backup de valoare pentru Titus Nicoara a ramas aceeasi problema stringenta pe tot parcursul sezonului pentru banca tehnica a mediesenilor, cel poreclit „Mr. Double Double” avand un randament din ce in ce mai scazut in ultimele partide. In tur, Gaz Metan castiga dramatic, in urma a doua reprize suplimentare de prelungiri, cu 120-118, si termina prima jumatate a sezonului in fotoliul de lider. Intre timp, ardelenii au cazut pana pe ultima treapta a podiumului, si vor intalni in faza sferturilor de finala ocupanta pozitiei a 6-a. Meciul dintre CSU Asesoft si Gaz Metan Medias va avea loc cu incepere de la ora 18:00, si va putea fi urmarit, in direct, pe TVR 3.
Premii pentru fani

In pauza meciului, galeria Blue Generation va oferi tricouri castigatorilor celor doua concursuri organizate pe Facebook in aceasta saptamana. De asemenea, eMag va premia primele locuri de la concursul de matematica gazduit de Scoala Nr. 8. Pe toata durata meciului, la standul „Blue Generation” se vor strange fonduri pentru Andi (Andrei Teodoroiu), tanarul de 25 de ani din Ploiesti bolnav de cancer.
Nu uitati si de concursul „I like Asesoft”, care se afla in plina desfasurare.
Bogdan CHITIC