Sala de sport din orasul dambovitean Gaesti a gazduit, la finele saptamanii trecute, editia a III-a a galei de K-1 ”Competitia marilor orase”. Printre practicantii care s-au aliniat la startul intrecerii s-au aflat si sapte sportivi legitimati la doua cluburi prahovene de profil: Edi&Romeo Baicoi si KO-GYM Ploiesti. Interesant este faptul ca antrenorul celor doua echipe este Doru Stanescu (foto centru, alaturi de sportivii sai), un impatimit al sporturilor de contact. Astfel, recolta de succese a lui Stanescu a fost una destul de bogata: patru victorii in total, trei dintre ele fiind obtinute de sportivii baicoieni.
In limitele categoriei 60 kg, Eduard Maracineanu a obtinut victoria inainte de limita, in prima repriza, in fata unui sportiv originar din Bucuresti. El este baiatul patronului clubului din Baicoi, Alin Maracineanu, care, impreuna cu primarul localitatii, Ciprian Statescu, sustine financiar aceasta activitate sportiva. Ceilalti doi practicanti ai sporturilor de contact originari din Baicoi, care s-au remarcat la concursul din urbea damboviteana, au fost „verii” Florin Dumitrache (70 kg) si Dragos Dumitrache (75 kg), verdictul in cazul meciurilor lor fiind decis la finele intalnirilor de catre arbitrii judecatori.
In schimb, clubul ploiestean a reusit doar o singura victorie, prin Rares Limboseanu (58 kg), in timp ce meciul lui Sorin Petrosanu (+81 kg) a fost nul, desi impresia generala a fost ca sportivul de la KO-GYM trebuia declarat invingator. Alti doi reprezentanti ai clubului ploiestean, participanti la gala de la Gaesti, nu au reusit sa castige partidele pe care le-au disputat: nepotul lui Ciumac Tolea – Moldovan (60 kg), si Mihai Poiana (65 kg). In ambele cazuri, decizia finala a fost stabilita de catre arbitrii intalniri.
Cristi DAMIAN