Sala de sport din Bacau a gazduit, la finele saptamanii trecute, Campionatul Natinonal Universitar. Printre participanti s-a aflat si atletul George Daniel Preda (foto 1), sportiv descoperit la clubul Petrom Telecom Slanic, de catre tehnicianul Gheorghe Musat. In momentul de fata, Preda mai este legitimat si la clubul CS Targoviste, astfel ca la competitia din urbea moldoveana a reprezentat ambele echipe.
El a castigat ambele probe la care a luat parte, la 800 si 1.500 de metri. „Am vorbit cu George dupa ambele concursuri si mi-a spus ca nu a avut rivali la cele doua concursuri. Proba de 800 de metri a alergat-o in 1,55 minute, iar pe cea de la 1500 – in 3,52 minute”, ne-a spus, satisfacut de rezultatele elevului sau, antrenorul Gheorghe Musat.

Dominatie slaniceana

In aceeasi zi cu Preda, alti sase atleti de la Petrom Telecom Slanic au participat la Cupa Municipiului Bucuresti, concurs care s-a desfasurat in sala Complexului Sportiv „Lia Manoliu”, din Capitala. Chiar daca aceasta competitie a reprezentat o simpla verificare pentru concursurile viitoare, atletii prahoveni nu avut rivali, monopolizand proba de 1500 de metri.
Astfel, in intrecerea baietilor, Cosmin Caldaroiu (foto 2) a avut doar un singur rival, si anume pe colegul sau de echipa Marius Dumitru. Caldaroiu este un sportiv originar din orasul Baicoi si se anunta ca fiind o mare speranta in atletism. El a incheiat proba de 1500 de metri in 4,12 minute, fiind urmat la cateva secunde de Marius Dumitru.
Si in ceea ce priveste competitia fetelor, sportivele clubului slanicean si-au dominat adversarele de la un capat la altul. In cele din urma, Georgiana Penes s-a clasat pe primul loc in proba de 1500 m, cu timpul de 4,42 minute, fiind urmata, in ordine, de Sorina Bobeica, Mihaela Calen si Adelina Moroita.
“Pentru noi acest concurs a reprezentat o simpla verificare a ceea ce am lucrat in aceasta iarna. La Bucuresti nu am avut rivali, si pot spune ca sunt multumit de modul cum s-au pregatit, pana acum, sportivii mei”, ne-a declarat antrenorul clubului slanicean, Gheorghe Musat. Tot de la oficialul echipei Telecom Petrom Slanic am aflat ca urmatoarea competitie la care vor lua parte atletii sai va fi la finele saptamanii viitoare, mai exact pe 30 ianuarie. Ei vor participa la prima etapa a Grand Prix-ului de atletism, competitie care va avea loc la Bucuresti si se va desfasura la nivelul seniorilor, tineretului si juniorilor 1.
Cristi DAMIAN