In ciuda accidentarii care a impiedicat-o sa participe la Campionatul national individual, la finalul anului trecut, gimnasta clubului Petrolul Ploiesti, Bianca Ciobanu, cooptata din ianuarie 2010 in randul junioarelor de la Centrul National Olimpic de la Onesti, continua sa progreseze. Astfel, incepand de astazi, micuta sportiva prahoveana, care va implini anul acesta 13 ani, se va pregati in cadrul Centrului National Olimpic de la Deva, dupa cum ne-a precizat antrenoarea coordonatoare a sectiei de gimnastica a clubului Petrolul, Doina Olaru.
Originara din Bucov, Bianca a inceput gimnastica la gruparea ploiesteana la varsta de cinci ani, de pregatirea sa ocupandu-se antrenoarele Doina Olaru, Camelia Radulescu, Livia Costache si Gabriela Tavaru. Aceasta s-a descurcat excelent la debutul sau la Campionatul national in 2006, ocupand locul patru atat la paralele, cat si la sol. Rezultatele bune au continuat si in anii urmatori, ceea ce a dus la convocarea sa la Centrul National Olimpic de la Onesti, de care se ocupa antrenorul Martin Simo, si la care se pregatesc junioarele de perspectiva ale tarii pana la varsta de 12 ani.
„Chiar daca accidentarea de la finalul anului trecut a facut-o sa rateze castigarea unei medalii la Campionatul national individual, progresul realizat de Bianca se observa, fiind selectionata pentru lotul olimpic de junioare de la Deva. Faptul ca aceasta se descurca din ce in ce mai bine nu poate decat sa ne bucure si sa speram ca va putea ajunge in lotul principal al Romaniei”, ne-a marturisit antrenoarea Doina Olaru.
Anul trecut, Bianca a fost cea mai valoroasa sportiva din lotul olimpic de la Onesti, la Campionatul national de individual compus, la care a obtinut medalia de bronz. Totodata, aceasta a putut vedea chiar din 2010 modul de pregatire al lotului de la Deva, in urma schimbului de experienta realizat intre cele doua centre nationale, exact cu scopul de a pregati gimnastele pentru urmatorul capitol din cariera.
Astfel, clubul Petrolul demonstreaza ca, in continuare, poate lansa gimnaste de valoare pentru lotul national.
Petre APOSTOL