Echipa masculina de sah a clubului Conpet Ploiesti a avut o evolutie buna la editia de anul acesta a Superligii nationale de seniori. Intrecerea s-a desfasurat la Herculane, disputandu-se in noua runde.
Zece echipe au fost la start, printre ele regasindu-se si Conpet Ploiesti, sectia de sah a clubului prahovean fiind condusa de Laurentiu Anuta, prezent in componenta formatiei. Ploiestenii au avut un debut impresionant, impunandu-se, in prima intalnire, cu scorul de 6-0, in disputa cu CS Diana Galati. A urmat inca o victorie categorica, in disputa cu CS Otopeni, scor 5,5-0,5.
Seria succeselor ploiestene a fost intrerupta de catre CS Politehnica Iasi, in runda a treia, moldovenii impunandu-se cu scorul de 3,5-2,5. Conpet s-a revansat in runda urmatoare, castigand duelul cu CS Muncitorul Resita, cu scorul de 4,5-1,5.
In intalnirea cu CS Studentesc Medicina Timisoara, ploiestenii nu au mai reusit sa castige niciun meci, pierzand disputa cu scorul de 2-4. Totusi, gruparea prahoveana avea sa se impuna in duelurile urmatoare, cu CS Victoria Techirghiol, cu scorul de 4-2, si cu CSM Lugoj, scor 3,5-2,5.
Finalul competitiei nu a fost, insa, unul fericit pentru Conpet, care a pierdut ultimele doua confruntari, cu ACS Apa Nova Bucuresti (scor 1,5-4,5) si cu CS AEM Luxten Timisoara (scor 0,5-5,5).
Astfel, ploiestenii au incheiat la mijlocul clasamentului, pe locul al cincilea.
Cel mai bine a punctat, pentru Conpet, Catalin Miroiu, care a adunat 7,5 puncte in cele noua meciuri disputate, urmat indeaproape de Andras Flumbort, din Ungaria, cu 6,5 puncte, dar in opt partide jucate. Pentru gruparea ploiesteana a mai evoluat un reprezentant din Ungaria, Richard Rapport, care a adunat 4,5 puncte, la fel ca si Stefan Baciu. Cu 3,5 puncte au incheiat Mihai Ionescu si Klauss Mosnegutu, in vreme ce Laurentiu Anuta a fost prezent intr-o singura disputa, nereusind sa adune puncte.

Clasamentul final al Superligii:
1 ACS Apa Nova Bucuresti 16p
2 CS AEM Luxten Timisoara 15p
3 CS Studentesc Medicina Timisoara 15p
4 CS Politehnica Iasi 11p
5 CS Conpet Ploiesti 10p
6 CSM Lugoj 10p
7 CS Victoria Techirghiol 7p
8 CS Muncitorul Resita 3p
9 CS Otopeni 3p
10 CS Diana Galati 0p
Petre APOSTOL