Handbalistele de la CSM Ploiesti au participat, in weekendul trecut, la un turneu de pregatire la care au mai fost invitate, alaturi de echipa gazda, Rulmentul Brasov si Nationala de tineret a Romaniei.
Aflate intr-o forma sportiva buna, fetele antrenate de Gigi Ionescu au castigat competitia, obtinand doua victorii si un rezultat de egalitate.
De altfel, primul meci, cel cu Rulmentul Brasov, a fost singurul in care sportivele din Ploiesti nu au castigat, in ciuda faptului ca au condus pe tabela de marcaj din primul pana in ultimul minut, fiind egalate cu doar 20 de secunde inainte de finalul partidei (scor: 31-31).
„A fost un meci bun, per ansamblu, dar indisciplina tactica a unor jucatoare, care au recidivat in acest sens, a facut ca noi sa nu castigam”, a precizat antrenorul Gigi Ionescu.
Celelate doua meciuri au fost castigate de o maniera categorica de catre handbalistele din Ploiesti, care s-au impus cu 35-28 in dauna Nationalei de tineret si cu 52-13 in partida cu echipa gazda, CSM Sfantu Gheorghe.
“A fost un turneu foarte bun pentru noi, l-am castigat, am reusit sa marcam mult, dar mai avem unele aspecte ale jocului de pus la punct. Este bine, totusi, ca am acoperit postul de pivot dupa plecarea Marianei Dumitru, venirea Ramonei Ruscior fiind un castig pentru noi”, a declarat Gigi Ionescu.
Handbalistele de la CSM Ploiesti au mai castigat si doua distinctii individuale: Carmen Pelin- cel mai bun portar si Andreea Dospin- golgheterul competitiei.
La sfarsitul acestei saptamani, CSM Ploiesti va participa la un puternic turneu de pregatire, la Deva, acolo unde va juca impotriva echipei gazda, Cetate, a Universitatii Resita si a campioanei Macedoniei – Kometal Skopje.
Edi MOLDOVAN