Sportivele clubului de popice feminin Conpet-Petrolul Ploiesti (foto 1) s-au reintors, de la inceputul saptamanii trecute, la antrenamente. Ca si in sezonul trecut, sedintele de pregatire se desfasoara in sala de profil a orasului… dambovitean Fieni, nici pana acum pista proprie nefiind omologabila pentru a disputa meciuri din campionatul intern. Astfel, jucatoarele antrenate de Ioan Eleonora sunt obligate sa faca naveta, zilnic, desi cu o investitie minima ar fi putut sa fie scutite de un drum inutil. „Avem promisiunea ca pana la 1 noiembrie, anul acesta, sala de popice proprie va fi complet refacuta si va corespunde cerintelor campionatului intern. Daca va fi asa, in luna decembrie vom putea organiza finalele campionatului de echipe”, ne-a spus antrenoarea Ioan Eleonora, care si in sezonul viitor va conta pe acelasi lot de jucatoare. Astfel, principala intrecere interna va debuta pe 4 septembrie si va cuprinde doua tururi si doua retururi, motivul invocat de Federatia Romana de Popice si Bowling fiind acela ca formatiile participante, sase la numar, sa dispute cat mai multe meciuri.
Si anul acesta, sportivele clubului prahovean vor participa la competitiile desfasurate pe plan extern, inscriindu-se, deja, la Cupa Europei. Editia din acest an va avea loc in orasul croat Split si se va desfasura in perioada 6-9 octombrie.

Uitate de Petrolul…

Chiar daca in sezonul trecut, cat si in anii precedenti, sportivele de la Conpet-Petrolul Ploiesti au avut rezultate remarcabile – atat pe plan intern, cat si pe cel international – performantele lor nu au fost rasplatite cu aceeasi masura. Astfel, junioarele Florentina Naghi si Elena Rusu s-au evidentiat pe plan extern, la Cupa Mondiala, dar diriguitorii de la Clubul Petrolul nici nu s-au sinchisit sa le rasplateasca. „Am incercat, in nemumarate randuri, sa vorbim cu cei de la Petrolul, dar pana acum nu am primit niciun raspuns, chiar daca rezultatele fetelor s-au inregistrat la inceputul acestui an”, ne-a declarat, dezamagita de atitudinea oficialilor de la Petrolul, antrenoarea Ioan Eleonora. Acelasi interlocutor ne-a mai spus: „In orice caz, ne-am luat adio de la aceste drepturi. Mai mult, clubul „gazar” trebuia sa ne asigure un cantonament montan, dar „petrolistii” au uitat complet de acest aspect, ca de altfel, de multe altele”.

…premiate de Conpet si Negoitescu

In schimb, conducerea celor de la Conpet si-a respectat in totalitate angajamentul luat fata de popicaresele prahovene. Jucatoarele, care in anul 2006 au castigat Cupa NBC, iar un an mai tarziu si-au adjudecat Cupa Europei, au fost premiate si de presedintele Asociatiei Judetene de Popice Prahova, George Negoitescu (foto 2). „Fara ajutorul celor de la Conpet, dar si al domnului Negoitescu, nu am fi reusit sa supravietuim in campionatul trecut, iar pe aceasta cale tin sa le multumesc”, a mai adaugat Eleonora Ioan.
Cristi DAMIAN