Anul 2010 ar putea intra in istoria Clubului Sportiv Petrom Ploiesti ca fiind anul in care s-a infiintat sectia de box feminin. Cel putin asa considera Titi Tudor (foto 1), coordonatorul sectiei de box a acestei structuri sportive.
„In premiera in Romania, la Ploiesti se va organiza Cupa Romaniei la box feminin, in perioada 16-21 august. Va fi atractiv pentru noi sa vedem la lucru fete dornice sa se afirme. Vreau sa va spun ca fetele au aptitudini bune pentru practicarea acestui sport si ambitia noastra, la CS Petrom, este aceea de a face o sectie de box feminin”, a declarat Tudor.
Deocamdata, in Ploiesti exista o practicanta a nobilei arte care s-a facut remarcata la nivel national. Este vorba despre Iulia Novacioiu (foto 2), de la Conpet Stelica Box.
Chiar daca este renumita la nivel national, Iulia nu reprezinta un model pentru Titi Tudor.
„Nu pot sa spun ca Iulia este modelul de sportiva pe care il vom cauta. Mai degraba, vom incerca sa gasim un Doroftei in varianta feminina. Tot staff-ul tehnic, care este acum angajat al sectiei de box, se va ocupa de selectia si de pregatirea sportivelor care vor alcatui sectia noastra de box feminin, mai ales ca, fiind sport olimpic, exista o motivatie suplimentara in acest sens”, ne-a mai declarat Titi Tudor.
Dupa incheierea galei de la Ploiesti, care va conta pentru Cupa Romaniei, antrenorii de la CS Petrom Ploiesti vor incepe deja sa caute tinere talentate in arta pugilistica, Tudor fiind convins ca nu va trece mult timp pana cand se va forma la Ploiesti un nucleu de forta al boxului feminin din Romania.
Edi MOLDOVAN