Conpet Ploiesti – Astra Giurgiu 2-1 (1-1)

Stadion: „Conpet” – Strejnic. Spectatori: circa 50. Au marcat: Secreteanu (43), Nica (54 – penalty) / Fonseca (35)
Conpet: Dinu – I. Dan, Cretu, Moroita, Dobrinoiu – Maria, Baciu, Ilioiu, I. Dumitru – Secreteanu – C. Ilie. Au mai intrat: Bica, Chirita – Trica, Lungu, Francu, Stanca, Puchea, Nica, Lica, Chivu. Antrenor: Silviu Dumitrescu.
Astra: Gavrilas – Craciun, Nogo, Damian, S. Constantin – William, Ochia, Marcu, Cojenel – Tigoianu, Fonseca. Au mai intrat: Miron – Condrea, Balasa, Pascariu, Odoroaba, Santmare, Gheorghe, Catarama, Iordache, C. Costin. Antrenor: Emil Ursu.

La primul meci sub titulatura de „Astra Giurgiu”, asa cum se va numi sezonul viitor divizionara secunda antrenata de Emil Ursu, aceasta a bifat un esec surprinzator, in fata celor de la Conpet Ploiesti. Surprinzator prin faptul ca intre „cota” jucatorilor de la cele doua echipe este o diferenta imensa, tehnicenii Astrei Ploiesti, echipa de prim-esalon, in frunte cu Mihai Stoichita, venind sa vada mai multi jucatori care nu au fost in lot pentru partida cu Dinamo, acestora oferindu-li-se astfel un amical, pentru a avea „meciuri in picioare”. Cei doi brazilieni aflati in probe – atacantul Tiago Adam Fonseca si mijlocasul De Amorim William – au evoluat cate 60 de minute, iar Balasa, Miron, Nogo, Craciun sau Condrea – cate o repriza, ceea ce nu a adus plusul sperat si un rezulat pe masura, echipa lui Emil Ursu bifand un esec care l-a cam enervat pe patronul echipei, Ioan Niculae, venit si el la meciul de la Strejnic.
Fonseca a dat gol

Brazilianul Fonseca a marcat unicul gol al oaspetilor, acesta profitand de o gafa imensa a lui Cretu, care a pierdut mingea la 30 de metri de propria poarta, prilejuindu-i acestuia deschiderea scorului, in min. 35. Fonseca si conationalul sau nu au avut insa realizari notabile, dar au sanse sa semneze cu Astra, care, in paralel, mai urmareste si alte piste, fiind clar ca in “9 Mai” vor mai aparea nume noi. Iar daca sportivii mai inainte amintiti au, sau nu, “fata” de Liga I, ne vom convinge la timpul potrivit…
Dupa golul marcat de Giurgiu, replica gazdelor a venit imediat, Secreteanu restabilind egalitatea cu un sut din 18 metri la radacina barei, in min. 43, apoi, dupa pauza, Nica (foto) a stabilit scorul final, 2-1 pentru “portocalii”, in min. 54, cand a transformat un penalty. Au mai fost doua bare, in aceeasi faza, pentru gazde, Secreteanu si Ilioiu nimerind transversala lui Miron (min. 60), apoi, o alta ocazie mare a Conpetului, de “singur cu portarul”, dar si o lovitura de pedeapsa irosita de “satelit”, prin Iordache, in min. 88, atacantul celor de la Dunarea sutand in bara din dreapta lui Chirita.
Penalty-ul care aduce… sedinta

Stefan Iordache, atacantul Dunarii Giurgiu, nu l-a lasat pe Balasa sa execute lovitura de pedeapsa, iar ratarea acestuia l-a enervat pe patronul Ioan Niculae, care l-a “interogat” imediat pe Emil Ursu, cu privire la executantul penalty-ului. De altfel, Niculae a anuntat ca se va renunta la jucatorii in varsta, care nu mai pot creste, pentru a ajunge la nivelul Ligii I, chemandu-l pe Ursu la o discutie in acest sens. Boss-ul Astrei l-a “chemat la raport” si pe tanarul Gavrilas, care a gresit la golul lui Secreteanu, fiind nemultumit si de o decizie a centralului Florin Ionescu, care nu a acordat, in prima repriza, un posibil penalty oaspetilor. “Nu mai jucam repriza a doua” – i-a spus Niculae lui Ionescu, cel care, pana la urma, a dus meciul la bun sfarsit.
Puchea a asteptat salvarea !

Meciul a avut si un eveniment neplacut, accidentarea lui Puchea, suferita imediat cum a inceput repriza secunda. Acesta a fost faultat de Pascariu – jucator de la UTA, venit in probe, care a si vazut cartonasul galben pentru intrarea dura, cazatura fiind insa cea care l-a “rupt” pe mijlocasul dreapta. Acesta si-a dislocat umarul drept, fiind imediat inlocuit, si asteptand, apoi, mai bine de 30 de minute, cu mari dureri, sa vina salvarea, pentru a ajunge la un spital, de abia dupa terminarea meciului! De ce nu s-a gasit o masina in curtea stadionului, care sa-l duca pe saracul Puchea mai repede pe mana unui doctor, chiar ca pare o intrebare fara sens, nu?
Marian DIMA