In perioada 6-8 iunie, in orasul Galati s-a desfasurat o noua editie a Cupei Romaniei la badminton, pentru categoriile sub 11 ani si sub 15 ani. Cupa Romaniei reprezenta unul dintre cele mai dorit trofee din tara, iar printre cei care au incercat sa si-l adjudece s-au aflat, anul acesta, si sportivi de la clubul Berceni, al carui presedinte este Adrian Basarabeanu.
Gruparea prahoveana s-a deplasat la concurs cu un lot format din sapte sportivi: Adrian Iorga, Alexandru Bratu, Petre Voicu, Ioana Voicu, Nicolae Muscalu, Alexandru Muscalu, Andreea Muscalu.
Dupa reveniri senzationale, doi dintre reprezentantii Clubului Sportiv Berceni au reusit sa se impuna la categoria copiilor sub 11 ani. Astfel, dupa ce au fost invinsi in prima zi a competitiei, Alexandru Muscalu si Andreea Muscalu s-au ambitionat si au reusit sa ajunga in finala Cupei Romaniei, in urma victoriilor din recalificari.
In ultimul act al intrecerii, cei doi prahoveni s-au impus dupa meciuri epuizante, invingandu-i pe Cosmin Hancu, respectiv Miruna Neagu (amandoi, de la CS Siderurgistul Galati). Alexandru si Andreea si-au luat, astfel, revansa, adversarii lor din finala fiind exact sportivii care i-au fortat sa joace recalificari.
In legatura cu performantele celor doi sportivi prahoveni, presedintele clubului, Adrian Basarabeanu, a declarat: „Alexandru si Andreea au dat dovada de talent, ambitie si dorinta de a-si trece aceste extraordinare rezultate si cupe in palmares. Acestia au scris inca o pagina importanta in istoria clubului din Berceni, singurul club sportiv de badminton de performanta din Romania aflat in mediul rural. De asemenea, o importanta participare la aceste rezultate o are si societatea Radacini Motors din Bucuresti, care sustine activitatea clubului nostru din octombrie 2009, Asociatia non-profit Second Chance Romania (presedinte Cosmina Pandele), precum si Tino Ferrario, mentorul generatiilor de sportivi de la Berceni, carora le multumim pentru sprijinul acordat”.
Petre APOSTOL