Steaua II Bucuresti – Petrolul Ploiesti 0-3 (0-0)

Stadion: Ghencea II
Spectatori: 600
Au marcat: Oprita 61,67, Budescu 90+2 – p
Steaua II: Lungu (c) – Mustata, Tall, Stegaru, Tosca- Bejan, Muzac (77- A. David) – Batfoi (46- Vatajelu), Lazar, Nastasie (59- Rusu)- Simion
Antrenor: Leo Strizu
Petrolul: A. Vlad – M. Tudor, Bozga, Chirita, P. Stoica – Benga, Cr. Vlad (c)- Catarama (54- L. Mihai), Oprita ( 82- Somodean), C. Stoica (60- Dimbi)- Budescu
Antrenor: Vivi Rachita
Arbitri: Lucian Rusandu (Sfantu Gheorghe) – Vasile Popescu (Buzau) si Catalin Guloiu (Tisau).
Avertisment: Liviu Mihai 58
Eliminare: Mustata 90+2
Jucatorul meciului: Daniel Oprita

Petrolul Ploiesti chiar “are fata” de echipa care sa promoveze! Aceasta este concluzia care se poate trage dupa meciul pe care gruparea antrenata de Vivi Rachita l-a castigat la Bucuresti, cu 3-0, in dauna formatiei Steaua II.
Constienti de faptul ca pot profita de pasul gresit facut de Sportul Studentesc (1-1 la Ramnicu Sarat), ploiestenii au inceput in forta si au bifat doua ocazii mari de gol in minutele 8 (bara Oprita) si 12 (reluare Catarama peste poarta din 6 metri).
Meciul a intrat, apoi, intr-o perioada de apatie si prima repriza s-a incheiat la egalitate, 0-0.
Partea secunda a fost cu adevarat spectaculoasa. Gazdele au inceput mai bine si au amenintat poarta lui Andrei Vlad din lovitura libera, pentru ca, din minutul 60, Petrolul sa ia meciul pe cont propriu.
La capatul unei faze cursive, purtata pe traseul Liviu Mihai, Dimbi, Oprita, ultimul a reluat cu capul din 6 metri si a adus Petrolul in avantaj, in minutul 61.
Dupa alte 6 minute, acelasi Oprita, care a evoluat formidabil, i-a furat o minge lui Tall si a finalizat cu un sut plasat la coltul lung, majorand avantajul ploiestenilor.
Finalul de meci a fost unul tensionat. Mai intai, in minutul 89, Chirita l-a tinut in careu pe David, penalty-ul just acordat fiind ratat, insa, de Rusu.
In ultimul minut al prelungirilor, Liviu Mihai a fost si el faultat in careu, si Budescu a transformat lovitura de la 11 metri, stabilind scorul final, 3-0 pentru Petrolul.
In urma acestui rezultat, Petrolul a ajuns la egalitate de puncte cu Sportul Studentesc, pe locul al doilea al clasamentului, si se pregateste acum de asaltul final in lupta pentru promovarea in Liga I.
Nelu STEFANESCU