Dupa ce, in meciul tur dintre Dinamo si Astra, situatia jucatorilor de la gruparea bucuresteana trimisi in „9 Mai” – Cristi Munteanu, Ganea, Paun, Miranda sau Craciun – a dat nastere unui adevarat scandal, dintre toti doar Paun jucand o repriza, in meciul de campionat, incheiat la egalitate, 1-1, acum, situatia se repeta, dar la „scara” mai mica. Asta pentru ca Astra mai are de la Dinamo un singur jucator imprumutat, Liviu Ganea, care a revenit de la Nationala Under 23, miercuri. In cazul lui Ganea, situatia e aceeasi: Dinamo spune ca nu are drept de joc, iar Astra a confirmat, prin vocea directorului executiv, Costel Lazar, ca exista o intelegere scrisa, care sa interzica folosirea jucatorului. Care jucator ar fi fost, oricum, intr-o postura delicata, golgheterul Astrei urmand sa revina la Dinamo dupa ultima etapa. In tur, Ganea, care a anuntat conducerea clubului Astra ca a fost contactat de catre oficiali ai clubului Dinamo pentru a i se reaminti ca are contract in „Stefan cel Mare”, nu a evoluat deloc, fiind menajat, iar acum, Dinamo a trimis, cu 7 zile inainte, o notificare privind interzicerea dreptului de joc. „Termenul era cu 5 zile inainte de joc, deci nu-l vom utiliza” – a spus Lazar, antrenorul Marin Barbu confirmand ca nu se va baza pe serviciile sale. „Daca este sa ne raportam strict la regulament, eu cred ca-l putem folosi, dar daca este o intelegere intre parti, nu are rost sa mai comentam, o respectam” – a spus Barbu, care, in ciuda faptului ca-i va lipsi golgheterul amintit, sustine: „Au si ei absente destule, mergem sa ne luptam pana la ultima picatura de energie, ca sa scapam. Nimeni nu va face nicio concesie nimanui, sper ca arbitrul Adrian Comanescu sa arbitreze ca la Timisoara – Gaz Metan, adica lacrima, nu ca la Piatra Neamt, unde nu a vazut un penalty, ca la tara, pentru noi”.
„Sah-mat” la delegari

Liga Profesionista de Fotbal si Comisia Centrala a Arbitrilor au facut „spectacol” cu programarea meciurilor din penultima etapa, ziua de disputare a meciurilor si delegarile de arbitri fiind schimbate la foc automat. Astfel, pana la urma, dupa ceva „interventii”, Cristi Balaj, care furase Astra in precedentele sale aparitii la meciuri ale echipei ploiestene, a fost inlocuit cu… Adrian Comanescu. Balaj se pare ca a fost retinut de la delegari pentru ca nu a acordat un al doilea penalty celor de la Poli Iasi, in meciul cu FC Brasov, in locul sau fiind „promovat” Adrian Comanescu, care, initial, avea meci in Bucuresti, tot duminica, fiind trimis la jocul dintre Steaua II si Petrolul Ploiesti. Odata Comanescu trecut la Astra, formatia Petrolul va fi arbitrata de Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe), concluzia fiind aceea ca CCA-ul este in mare criza! De inspiratie si de… material uman, Comanescu fiind chiar centralul care nu a dat un penalty clar Astrei, la Piatra Neamt, acum 4 etape.
Niculae si „Magiun” s-au intalnit la „satelit”

Antrenorul Astrei, Marin Barbu, a urmarit ultimele partide ale „satelitului neoficial”, Dunarea Giurgiu, „Magiun” fiind prezent atat la Buzau, unde Dunarea a pierdut cu 1-0, cat si miercuri, la Giurgiu, cand echipa pe care a antrenat-o el insusi, in tur, a castigat cu 3-0 in fata celor de la Sageata Stejaru. Barbu a avut surpriza de a-l intalni la joc chiar pe patronul echipei ploiestene, Ioan Niculae, care este si principalul sponsor al celor din Giurgiu. Barbu crede ca poate gasi, la Giurgiu, 1-2 jucatori care merita sa fie vazuti in vara si sa beneficieze de sansa de a face pasul spre Liga I.
In plus, Astra ar putea gasi, in viitor, o solutie si in propria curte, juniorii republicani, antrenati de Marcel Catinca si supervizati de Vasile Cosarek, castigand grupa din care fac parte.
Marian DIMA