Universitatea Craiova – Astra Ploiesti 1-0 (0-0)
Stadion: “Municipal) – Drobeta Tn. Severin. Spectatori: circa 8000. A marcat: Mihai Dina (72)
Universitatea Craiova : Lung jr. – Buleica, V. Gaman, Iliev, Balace – Prepelita (cpt),Barboianu – M. Costea, Trica (54 Craciun, 84 Barbu), Gangioveanu (Firtulescu ‘57) – Dina. Antrenor: Mark Wotte.
Astra Ploiesti: Miron – Mihalache, Rohat (cpt), Oprsal, V. Sandu (46 Stan) – Stratila (89 Vadrariu), V. Gheorghe (80 Carando), Takayuki, Paulinho – Gussev, L. Ganea. Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonase galbene: M. Costea (44), Balace (73 si 79) / Paulinho (63), Stan (80)
Cartonase rosii: Balace (79) / V. Sandu (89).
Arbitri: Cristian Balaj (Baia Mare) – Sebastian Gheorghe (Suceava), Gabriel Barjac (Zalau) .
Observatori: Emeric Dembrovschi (LPF, Timisoara), Nicolae Rainea (FRF – Galati).
Jucatorul meciului: Mihai Dina

Astra a ajuns la al treilea meci consecutiv in care nu da gol, iar, pentru o echipa care lupta sa scape de retrogradare, o astfel de situatie este foarte grava. Universitatea Craiova a castigat, sambata, pe teren propriu, in fata echipei antrenata de Nicolo Napoli, cu scorul de 1-0 , intr-o partida contand pentru etapa a 27-a a Ligii I si, pentru ploiesteni, meciul cu International, de vineri, devine unul de “a fi sau a nu fi”, in Liga I. Asta dupa ce, la Severin, Astra a avut parte de o replica modesta, a unei grupari craiovene cu o prestatie “de divizia B”, dar care a reusit, totusi, sa se impuna.
Unicul gol al meciului a fost marcat de Mihai Dina, in minutul 72, cand Prepelita a executat rapid o lovitura libera pana la Craciun, acesta a centrat la coltul scurt, iar atacantul craiovean a deviat balonul cu latul in plasa portii lui Miron, profitand si de lipsa de reactie a defensivei ploiestene.
Meciul a avut, insa, cateva momente interesante, pentru Astra, ocazile de gol legandu-se de Ganea, care este in “cadere libera” de cateva etape! Culmea, chiar si asa, fara sa joace nimic, tot este mai bun decat Gussev si Carando, de exemplu, colegii sai din avanposturi fiind ca si inexistenti, o alta realitate fiind aceea ca, poate, Diego Silva ar fi mai util alaturi de dinamovist, in teren! Ganea a “sarit coarda” la o centrare a lui Gussev (min. 29), in care trebuia sa impinga mingea in plasa, apoi, tot el a irosit o lovitura libera de la 16 metri (min. 73), imediat dupa golul oltenilor si, cam asa s-a scris istoria atacului astrist, pe final, fundasul Oprsal avand si el o lovitura de cap periculoasa (min. 81), la o urcare in careu. Nu-i mai putin adevarat ca, pe final, gazdele puteau face chiar 2-0, Paulinho (min. 83), scotand din fata portii o minge care-l depasise pe Miron, dar ar fi fost prea mult pentru o echipa gazda care nu a fost cu nimic mai presus de Astra, decat cu… Balaj si 3 puncte!

Sandu si Napoli eliminati

Meciul de la Craiova a fost unul, cu “victime” pentru Astra, care s-a vazut “executata” pe final de meci de catre centralul Cristi Balaj si rezerva Catalin Busi. Cu ambii, ploiestenii au mai avut experiente neplacute – primul la jocul din sferturile Cupei, cu Dinamo, de la Ploiesti, cand Astra a fost clar defavorizata, al doilea – la Brasov, in tur, cand a dat doua “rosii” divizionarei A ploiestene! Acum, in minutul 89, arbitrul Cristian Balaj nu a vazut un fault evident la Ganea, iar pentru ca Napoli a protestat, l-a trimis in tribuna pe antrenorul italian, care, acum cateva partide primise un avertisment din partea Comisiei de Disciplina a LPF, la meciul de la Alba Iulia. Astfel, Napoli va fi acum suspendat si amendat, avand sanse infime sa stea pe banca, in meciul de vineri, cu International! Nicolo Napoli a spus, dupa meci ca: “Balaj a avut o maniera proasta de a arbitra, au existat faze in care Astra a fost dezavantajata de arbitri. Cred ca acel fault, imediat dupa golul Craiovei, a fost in suprafata de pedeapsa. Pentru prima data sunt eliminat de cand sunt in Romania si nu inteleg de ce” – a spus italianul, Astra pierzandu-l, in acel minut 89, si pe fundasul stanga Vasile Sandu (foto, in duel cu Mihai Costea), la “indicatia” rezervei Catalin Busi. Acesta i-a semnalat lui Balaj faptul ca Sandu, care iesise din teren, la pauza, i-a facut “nesimtiti” pe arbitri si a vazut direct cartonasul rosu, pe banca de rezerve urmand sa fie si el suspendat si amendat! Mai mult, in afara sa, celalalt potential fundas stanga, portughezul Paulinho a vazut al patrulea avertisment si va absenta si el in meciul crucial pentru evitarea retrogradarii, cu International Pitesti!
De remarcat ca, olandezul de pe banca Craiovei, Mark Wotte s-a declarat multumit de arbitrajul lui Balaj: “daca la Alba Iulia am fost suparat pe arbitri, astazi nu am nimic ce sa-i reprosez, poate primul cartonas la Balace, care a fost prea usor acordat, insa nu am vazut reluarea “.
Marian DIMA