Chiar daca a cheltuit spre jumatatea de milion de euro, in aceasta iarna, pe achizitii de jucatori, Astra are mari probleme de efectiv, pentru meciul de astazi, italianul Nicolo Napoli reusind cu greu sa incropeasca lotul de 18! Astfel, capitanul Rohat este suspendat pentru 4 avertismente, Craciun – fundas stanga are probleme dupa operatia de menisc si nu se poate antrena normal. Cei trei sud-americani Diego Silva – atacant, titular in retur si autorul a doua goluri, Maximiliano Arias si Alejandro Kruchowski – sunt trimisi la echipa a doua si se antreneaza, de fapt, singuri, pe la stadion, la ei existand „pericolul” ca la o eventuala rechemare in lot sa nu mai fie la cote normale, din punct de vedere fizic.
In plus,Vytali Gussev – atacantul care a bifat cinci meciuri, in repriza a doua, ca rezerva intrata in teren, are probleme la genunchi, iar Paulinho – titular in ultimele etape, care a si dat unicul gol al Astrei in meciul tur, de la Vaslui, a iesit accidentat cu Urziceniul, avand sanse mici sa joace! Si Mendez – fundasul central titular este accidentat de circa o saptamana, dar va fi fortat sa revina, pentru ca nu sunt alte solutii.
Tocmai de aceea, la antrenamente au aparut alte cateva „fete” noi, doi jucatori de culoare si un roman, venit de la o echipa de esalon secund, despre a caror valoare este prematur sa vorbim, un „indiciu” important fiind acela ca, nu se mai pot transfera decat fotbalisti liberi de contract, care nu au jucat in acest retur nicaieri, ceea ce inseamna probleme cu pregatirea fizica, asta ca sa nu vorbim si despre nivelul valoric…
Marian DIMA