Petrolul Ploiesti- Farul Constanta 1-1 (1-1)

Stadion : „Ilie Oana”
Spectatori: 600
Petrolul: A. Vlad- Chirita, Neagu (85- Bozga), Cosic, P. Stoica- Neagoie, Craciun (57- Radchenko)- Catarama (75- Benga), C. Vlad, Oprita- C. Stoica
Antrenor: Vivi Rachita
Farul: Sardescu- Matel, Ninu, Larie, Mendy- B. Andone, B. Teekloh- Pantelie (59- Soare), Cristocea, C. Matei (90- Tudorache)- Fatai (86- Pacuraru)
Antrenor: Stefan Stoica
Arbitri: Robert Dumitru (Brasov)- Catalin Savu (Galati), Dragos Vlad (Targoviste)
Avertismente: Chirita 82/ Larie 42, Matei 62, Andone 90
Jucatorul meciului: Bogdan ANDONE

Atunci cand nu reusesti sa castigi niciun meci cu principalele contracandidate la promovare, nu poti avea pretentii sa te afli deasupra acestora in clasament.
In acest sezon, Petrolul nu a reusit sa castige nici cu Victoria Branesti, nici cu Sportul Studentesc, nici cu Farul Constanta si nici cu Sageata Stejaru. Ba, mai mult, in toate aceste meciuri, indiferent ca ele s-au disputat acasa sau in deplasare, ploiestenii au inregistrat doar rezultate de egalitate.
In disputa care a avut loc ieri, pe Stadionul „Ilie Oana”, oaspetii au inceput perfect partida si, dupa doar 5 minute, aveau sa deschida scorul: Cristocea i-a pasat ideal lui Pantelie, pe partea dreapta, iar acesta a sutat cu exteriorul, la coltul lung, fara sperante pentru Andrei Vlad.
Petrolul a incercat sa replice rapid, dar portarul Farului, Sardescu, a avut doua interventii decisive la incursiunile lui Constantin Stoica (min. 14) si Oprita. (min 18).
Egalarea a survenit dintr-o faza fixa: in minutul 32, Cristi Vlad a executat o lovitura libera de pe partea stanga, iar Cosic a deviat frumos, la coltul lung, stabilind rezultatul pauzei, 1-1.
Din pacate pentru ploiesteni, acesta avea sa fie si scorul final, partea secunda a meciului fiind una foarte slaba din punct de vedere fotbalistic. Doar Cristi Vlad a amenintat poarta lui Sardescu, prin suturile expediate in minutele 72 si 85, dar a fost prea putin pentru ca Petrolul sa scape de blestemul rezultatelor de egalitate (dupa acest meci ploiestenii au 10 remize in 21 de meciuri)
Dupa meci, pentru prima data in acest sezon, Vivi Rachita nu a venit la conferinta de presa, semn ca acest rezultat a umplut paharul nemultumirilor managerului general de la Petrolul.
In urma acestui rezultat, Petrolul se afla pe locul 5 in clasament, la 4 puncte distanta de a doua pozitie, cea care asigura promovarea in prima liga.
Edi MOLDOVAN