Rapid Bucuresti – Astra Ploiesti 0 – 1 (0-0)
Stadion. „Valentin Stanescu”. Spectatori: circa 10.000. A marcat: Liviu Ganea (74)
Rapid Bucuresti: Bornescu – Helder, Fernandes, Iencsi, Ciz – Matici (57 Ionita), Lazar – Grigorie, Spadacio, I. Iordache (48 Cesinha) – Raduta (64 Gauracs). Antrenor: Nicolae Manea.
Astra Ploiesti: Miron – Mihalache, Mendez, Oprsal, V. Sandu – Stratila, V. Gheorghe, Takayuki, Paulinho (79 Al.Stan) – Diego Silva (79 Rohat), Ganea (90+3 Arias). Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonase galbene: Iencsi ‘14, Gauracs ‘71 – Paulinho ‘18, Silva ‘22
Arbitri: Sebastian Coltescu (centru) – Florin Paunescu, Daniel Hulubei (asistenti) – Andrei Chivulete (rezerva).
Observatori: Costin Toma (Piatra Neamt, FRF – pentru arbitraj), Daniel Prodan (Bucuresti – LPF – pentru organizare)
Jucatorul meciului: Radek Oprsal

Indiferent cat de “nebun” este acest campionat, este clar ca, dintre noile promovate, Astra este de departe cea mai valoroasa echipa! Ploiestenii nu ar trebui sa mai aiba mari emotii privind evitarea retrogradarii, dupa ce au ajuns la minus 2 in clasamentul “adevarului”, printr-o victorie “de poveste” obtinuta chiar in Giulesti, Astra a fost, pana acum “sperietoarea” echipelor bucurestene, dar si a formatiei Rapid in special, careia i-a luat sase puncte din tot atatea posibile!

Golgheter la datorie

Unicul gol al partidei de joi seara a fost marcat de atacantul Liviu Ganea (in foto), in minutul 74. Mihalache a centrat de pe partea dreapta, iar Liviu Ganea a inscris cu capul de la aproximativ 7 metri, pentru a zecea sa reusita stagionala, un procentaj excelent pentru varful imprumutat, « pe ultima suta de metri », de la Dinamo, si care a evoluat in 16 meciuri in acest sezon. Golul lui Ganea nu a fost singura ocazie a Astrei, Sorin Stratila ratand o alta, si mai mare, dupa o pasa a lui Rohat, chiar in ultimele minute ale partidei! De partea cealalta, rapidistii au avut o singura mare oportunitate de a marca, prin Raduta, singur cu Miron, in 9 metri, sutand prea slab (min. 60)! In rest, giulestenii au aruncat mingii in careul astrist, fara sorti de izbanda in fata unei defensive perfecte, meciul fiind unul excelent gandit tactic de Nicolo Napoli, care nu a dat nicio sansa adversarului sa-si faca jocul obisnuit.

Sandu, revenit printre titulari

Vazand ca titularul primelor etape, Alejandro Kruchowski, are probleme in joc, Nicolo Napoli a facut o mutare in primul unsprezece, unde l-a titularizat pe Valentin Sandu, “Scartaila” avand o prestatie buna. De remarcat jocul aerian al acestuia, dar si prestatia lui Oprsal, cel mai bun jucator de pe teren, imperial in toate duelurile aeriene. Plusuri si pentru Mihalache, Stratila, Gheorghe si Miron, in timp ce Paulinho si Silva au fost cei mai “discreti” jucatori ai Astrei, daca se poate vorbi despre prestatii mai putin reusite, la un astfel de rezultat.

Napoli, felicitat de Bonetti

Fostul antrenor al echipei Dinamo, Dario Bonetti, omul de afaceri Claudio Zambon, patronul clubului Poli Timisoara care activeaza in Liga a IV-a, si Cristian Poteras, primarul sectorului 6 si, totodata, presedintele Federatiei Romane de Lupte, au fost printre “VIP-urile” prezente in Giulesti, de unde a lipsit chiar George Copos, patronul alb-visiniilor. In schimb, Astra a fost reprezentata la varf, patronul Ioan Niculae si presedintele de onoare, Emanoil Savin, fiind prezenti in tribune. De remarcat ca, dupa meci, Bonetti a mers la vestiarul Astrei pentru a se imbratisa si a-si felicita prietenul din perioada cand jucau la Juventus, pe antrenorul Astrei, Nicolo Napoli!

Unii bucurosi, ceilalti – nervosi

Galeria Astrei a avut peste 150 de persoane in Giulesti, acolo unde atmosfera creata de fanii alb-visinii, la inceputul partidei, a fost superba. La final, au cantat doar “Ulise” si ceilalti suporteri ploiesteni, care au primit si o vizita surpriza in autocare, Ioan Niculae urcand sa-i felicite, personal, si pe ei! In schimb, in repriza a doua a meciului, galeria Rapidului a proferat injurii la adresa presedintelui clubului FC Timisoara, Marian Iancu, dupa ce gruparea timisoreana a contestat dreptul de joc al fotbalistilor rapidisti, Dacian Varga si Tiberiu Balan, in meciul din etapa a XX-a a Ligii I, iar spre finalul meciului, suporterii rapidisti au scandat “Demisia!” si le-au adus injurii jucatorilor rapidisti. Un alt incident a avut loc dupa incheierea partidei, cand toti jucatorii echipei Rapid s-au dus catre galerie pentru a-i saluta dupa meci. Fanii rapidisti i-au injurat, si huiduit aruncand cu diverse obiecte spre ei si strigandu-le: “Rusine, rusine sa va fie!”.
Marian DIMA