AFC Filipestii de Padure si Petrolul Teleajen Ploiesti sunt cele doua formatii prahovene din Liga a III-a implicate in lupta pentru mentinerea in acest esalon. Ambele grupari vor debuta, astazi, de la ora 14.00, in returul campionatului.
Daca formatia din Filipesti, in ciuda problemelor de lot pe care le are, poate spera la un succes pe teren propriu in dauna nou promovatei Victoria Adunatii Copaceni, misiunea jucatorilor de la Petrolul Teleajen Ploiesti este una foarte dificila, gruparea antrenata de Valentin Sinescu urmand sa dea replica, in deplasare, formatiei Electrosid Titu.

AFC Filipestii de Padure – CS Victoria 2008 Adunatii Copaceni

Situata pe penultima treapta a ierarhiei, la zi, formatia din Filipesti – pentru a ramane in teribila lupta pentru mentinerea in cel de-al treilea esalon fotbalistic al tarii – nu are in meciul de astazi decat o singura varianta: victoria ! Orice alt deznodamant la finalul celor 90 minute de joc diminueaza in procente foarte mari sansele “Filipestinei” in tentativa de evitare a retrogradarii.
Avand in vedere ca si Primaria comunei prahovene este dispusa sa sprijine aceasta echipa cu vechi state de serviciu la nivelul Ligii a III-a este de asteptat ca elevii lui George Niculut sa “toace” gazonul, in lung si in lat, pentru a reusi succesul asteptat de fanii lor, dar si de cei care, atat cat pot, ii sustin din punct de vedere financiar, si asta pe o “seceta” cumplita. De consemnat este si faptul ca in acest intersezon – dupa cum v-am informat – lotul de spotivi a fost “primenit” cu nu mai putin de 13 jucatori (n. n – !!!), semn ca factorii de decizie ai comunei spera la un parcurs foarte bun al echipei, iar la final sa fie multumiti de eforturile facute.
Ramane ca in acest meci de debut, in fata propriilor spectatori, toti jucatorii care vor imbraca tricourile “alb-albastre” filipestene sa se angajeze fara menajamente in “batalie” si sa se daruiasca exemplar pentru o victorie care este foarte greu de obtinut in fata unei echipe extrem de capricioase.
Din discutia purtata cu directorul sportiv, Nicolae Vereu, am retinut: “Nu sunt probleme de efectiv, starea de sanatate a tuturor jucatorilor si moralul acestora sunt foarte bune, pe buzele fiecaruia dintre noi neexistand decat un singur gand: VICTORIE cu orice pret !”.
Partida va fi condusa de o brigada de cavaleri ai fluierului din Calarasi avandu-l, la centru, pe Cristian Brandusa, care va fi asistat la cele doua linii de colegii sai Valentin Cristea si Ionel Radulescu.
Federatia Romana de Fotbal a delegat, ca observatori, pe Vasile Dontu din Galati si, respectiv, Marcel Paraschiv.

Electrosid Titu – Petrolul Teleajen Ploiesti

Fata de echipa care incheia prima parte a campionatului pe locul al XIII-lea, Petrolul Teleajen Ploiesti este complet schimbata. In primul rand are un nou tehnician, pe Valentin Sinescu, adica antrenorul care a promovat gruparea de la capatul traseului 104 in Liga a III-a, dar si foarte multi jucatori noi. Astfel, noua conducere tehnica si fotbalistii veniti in aceasta iarna sunt decisi sa debuteze cu dreptul in campionat. In aceasta saptamana, ploiestenii l-au inregimentat si pe fundasul de banda dreapta Marius Docea, fotbalist ramas liber de contract dupa ce nu a mai fost dorit de Chimia Brazi.
Primul adversar intalnit va fi Electrosid Titu, in tur prahovenii impunandu-se la limita, scor 1-0, pe propriul teren. De partea cealalta, dambovitenii au incheiat turul pe locul al VII-lea, iar din sezonul viitor sunt decisi sa se numere printre echipele care tintesc promovarea in esalonul secund al fotbalului autohton.
De buna desfasurare a ostilitatilor pe teren se va ocupa o brigada de arbitri, formata suta la suta din cavaleri ai fluierului din Buzau: Adrian Ion Vizireanu, Mihai Cosconea si Adrian Ionel Grama.
Cristi DAMIAN, Nelu STEFANESCU