La 28 de ani si jumatate, atacantul Daniel Oprita a semnat, in aceasta iarna, pentru Petrolul Ploiesti.
Acest lucru a fost posibil datorita faptului ca actualul antrenor al gruparii ploiestene, Vivi Rachita, a aratat ca are incredere in capacitatea de revenire a lui Oprita la o forma sportiva buna, asa cum a avut in perioada in care a evoluat la Steaua.
Chiar daca Rachita i-a dat o sansa de reabilitare lui „Dinel”, va fi important pentru jucator, dar si pentru Petrolul, ca acesta sa arate ca increderea acordata nu a fost doar o toana a lui Rachita.
In ciuda faptului ca, in cantonamentul montan pe care echipa petrolista l-a efectuat la Predeal, Oprita a „tras tare” pentru a tine pasul cu mai tinerii lui coechipieri, in meciurile de verificare disputate pana acum de Petrolul a demonstrat ca nu a scapat, inca, de vechea problema a concentrarii in momentele importante, el fiind unul dintre „ratangiii” fotbalului romanesc.
Mai mult, a avut mai multe accidentari in ultimii ani si potentialul lui fizic este in scadere.
Si din aceasta cauza, Oprita a schimbat foarte des echipele in cariera sa, evoluand in trecut la FCM Resita, Steaua, Dinamo, UT Arad, Deportivo Lorca (liga a III-a spaniola) sau FC Aarau (prima liga din Elvetia).
Dupa ce a dat probe pe la CS Otopeni si Concordia Chiajna, Oprita a ajuns la Petrolul si are la dispozitie un retur de campionat pentru a le demonstra ca se insala tuturor acelora care-l considera „un jucator terminat”.
Edi MOLDOVAN