Inca de la reunirea lotului echipei Petrolul, din data de 25 iunie, antrenorul Vivi Rachita a anuntat ca va numi, sambata, fotbalistii pe care ii vrea in continuare la echipa, dintre cei care au incheiat sezonul trecut. Rachita s-a tinut de cuvant si a optat doar pentru sapte jucatori care au facut parte din lotul Petrolului in editia trecuta de campionat: Laurentiu Marinescu, Constantin Budescu, Alin Cotan, Stefan Odoroaba, Bogdan Minciuna, Laurentiu Dumitru si Daniel Stana.
Interesant este faptul ca, dintre cei sapte, Laurentiu Dumitru nu a jucat prea multe meciuri in sezonul anterior, dar Rachita il cunoaste foarte bine pe fotbalistul cu cea mai buna viteza din lotul Petrolului si ar vrea ca el sa ramana la echipa.
In rest, alegerile lui Vivi Rachita par firesti, desi vor exista mai multe obstacole in calea colaborarii cu acesti jucatori.
In primul rand ei trebuie sa isi renegocieze contractele si sa accepte o diminuare a drepturilor financiare. Apoi, actuala conducere a Petrolului, pana se va finaliza preluarea de catre municipalitate, trebuie sa nu „ii vanda” pe acestia, oferte pentru eventuale transferuri ale lor existand si in momentul de fata, chiar daca ele nu sunt „oficiale”.
In afara celor 7 seniori desemnati de Vivi Rachita sa continue cu Petrolul, in calcul mai sunt si trei sau patru juniori, soarta acestora urmand sa fie discutata miercuri de conducerea Petrolului, Vivi Rachita si parintii tinerilor fotbalisti vizati.
Edi MOLDOVAN