Bogdan Chitic

Ploieșteanca Ioana Ghizilă (19 ani), cea mai tânără componentă a echipei naționale feminine de baschet a României, și-a făcut în premieră apariția pe raportul unui joc oficial al „acvilelor”. Sâmbătă seară, în „Polivalenta” din Cluj, în prezența a aproximativ 4.500 de spectatori, reprezentativa tricoloră a cedat, scor 51-62, în fața naționalei Israelului, ratând, astfel, șansa de a se califica la turneul final al Campionatului European din 2017.

După 78-77 la Tel-Aviv, anul trecut, selecționata României avea nevoie de victorie, la Cluj, pentru a încheia pe poziția secundă, indiferent de rezultatul ultimului joc, din Turcia. Cu Ioana Ghizilă rămasă pe bancă pe tot parcursul jocului, fetele lui Miroslav Popov au evoluat modest și, în ciuda unei reveniri la două posesii în spatele adversarelor, scor 49-53 (min 37), nu au putut forța victoria. Originară din SUA, Ashley Walker a înscris 17 puncte la debutul pentru naționala României, fiind cea mai bună marcatoare a tricolorelor, care au rulat doar 9 jucătoare dintre cele 12 trecute în raport. Alături de Ioana Ghizilă (CSU Olimpia Brașov), colega sa de la echipa de club, Dora Ardelean, și Romina Filip (Phoenix Galați) au luat loc pe bancă până la finalul partidei.

În ultimul joc din grupă, unul fără miză în condițiile date, naționala României va juca miercuri, de la ora 21:00, la Ankara, împotriva Turciei.

Articolul poate fi citit si in editia tiparita

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentAniversari
Articolul următorVerdictul ramane in pronuntare