Bogdan Chitic

De o victorie cât mai clară avea nevoie Petrolul, vineri după-amiază, la Plopeni, în tentativa de a recupera deficitul de goluri față de CS Blejoi, formația cu cel mai mare apetit ofensiv al Ligii A Prahova. Zis și făcut! Pe terenul unei echipe decimate de accidentări și de plecări „de sezon”, băieții lui Tavi Grigore au defilat și au completat un „set la zero”, nici măcar apariția campionului mondial Superkombat, ploieșteanul Amansio Paraschiv, în efectivul gazdelor, în partea secundă, nereușind să corijeze lucrurile pe tabelă. A rezultat un festival de goluri la care au asistat peste 1.500 de spectatori și, chiar dacă Petrolul rămâne, la golaveraj, tot pe poziția secundă – având mai puține reușite în plan ofensiv decât gruparea blejoiană, meciul cu CS Mănești Coada Izvorului, de la finalul săptămânii, reprezintă prilejul perfect pentru redobândirea fotoliului de lider.

Găzarii se simt mai bine pe terenuri străine, acolo unde, în afara ghinionului de la debut, 1-1, la Păulești, cu gol primit în secvențele de final, și a luptei în noroi de la Breaza, încheiată cu același rezultat, au mers ceas și au obținut, nu doar o dată, victorii mai clare decât cele înregistrate pe „Ilie Oană”. La Plopeni, povestea partidei s-a scris „cu încetinitorul”, în prima parte, pentru ca, ulterior, să se transforme într-un veritabil „maraton”, cu goluri, în medie, la 10 minute, toate în poarta lui Niță.

Într-o avalanșă de ocazii la poarta gazdelor, „căpitanul” Cl. Tudor a prins un șut de excepție de la peste 20 de metri, care s-a dus direct la vinclu (38), dezghețând pentru prima dată tabela, dar și pe fanii din tribune, al căror repertoriu, unul curat, fără injurii, pe toată durata partidei, a fost unanim apreciat de cele două tabere.

Păun a spart gheața din a patra încercare!

După ceva mai bine de 300 de minute jucate în tricoul „galben-albastru”, fără gol marcat, dar cu o sumedenie de ocazii la porțile adverse, experimentatul Georgian Păun a semnat prima sa reușită pentru Petrolul, sinonimă cu descătușarea haitei, în pădurea din Plopeni (50). La doar câteva minute distanță, l-a imitat D. Nae (54), a cărui cursă în viteză printre „jaloanele” adverse s-a oprit în plasa porții lui Niță.

Butufei, maestrul de ceremonii

La 3-0, jocul Petrolului a căpătat și mai multă încredere și, cu un ochi pe tabelă și cu un altul pe ceas, „lupii” au luat cu asalt careul gazdelor la intrarea în ultimul sfert de oră. Fiind conștienți că orice gol contează, în lupta de la distanță cu CS Blejoi, ploieștenii au apăsat accelerația în fața unei redute amorțite și au mai înscris de trei ori, prin Butufei (77) – șut din câțiva metri, după pasa lui Cl. Tudor, S. Petre (84), reluare la colțul lung, și Jipa (90) – reluare din gura porții, după centrarea aceluiași Butufei. De altfel, mijlocașul la închidere al Petrolului a ieșit în evidență și la „analiza din autocar”, dând tonul petrecerii, din prima linie, alături de Cl. Tudor, D. Chiriță și G. Păun.

Cu același golaveraj ca şi CS Blejoi (+39), dar cu mai puține goluri marcate, Petrolul poate încheia, totuși, turul pe prima poziție. Condiția? O victorie mai clară cu CS Mănești Coada Izvorului, în ultima etapă, pe „Ilie Oană”, decât cea a blejoienilor – una foarte probabilă, de altfel, la Urlați, pe terenul penultimei clasate.

CSO Plopeni – Petrolul Ploieşti 0-6 (0-1)

Stadion: „Gheorghe Şilaev”. Spectatori: 1.500. Au marcat: Cl. Tudor (38), G. Păun (50), D. Nae (54), Butufei (77), S. Petre (84), M. Jipa (90).
CSO Plopeni: A. Niţă (cpt) – Cl. Bălan, Al. Chirilă, Chejnoiu, Oct. Gheorghe – A. Paraschivoiu, N. Copilu (54 A. Paraschiv) – C. Vlad, B. Roşu, Al. Vasile – R. Huza (66 C. Gheorghe). Antrenor: Daniel Dumitrache.
Petrolul: Marinică – Olaru, Prunescu, D. Chiriţă, Velisar – Butufei – I. Dumitrescu (54 D. Gheorghe), Cl. Tudor (cpt), G. Păun (74 M. Jipa), D. Nae (64 Niţescu) – Ad. Vintilă (81 S. Petre). Antrenor: Octavian Grigore.
Arbitri: Andrei Moroiţă – Cătălin Popovici şi Iulian Bălănescu (toţi din Ploieşti). Observator AJF Prahova: Ionuţ Borcan (Ploieşti).
Cartonaş galben: M. Jipa (90+1).

Liga A Prahova, etapa 14

CSO Vălenii de Munte – Tricolorul Breaza 2-2
CSO Plopeni – Petrolul Ploiești 0-6
CS Mănești Coada Izvorului – Unirea Cocorăștii Colț 1-1
AS Tufeni Băicoi – Unirea Urlați 3-3
CS Blejoi – Petrolul Băicoi 2-0
AFC Brebu – CS Cornu 1-2
Avântul Măneciu – AFC Bănești-Urleta 1-0
CS Păulești – CS Ceptura 3-1

Articolul poate fi citit si in editia tiparita