Petre Apostol

Localul campionului mondial de box Leonard Doroftei, din Ploieşti, a găzduit, din nou, o competiţie de şah, de un nivel ridicat, Memorialul „Emil Macarie” având la start unii dintre cei mai valoroşi şahişti din ţară. Concursul de şah rapid a fost organizat de CSU Ploieşti, alături de Asociaţia Judeţeană de Şah Prahova şi de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, directorul turneului fiind Constantin Ţurlea, iar arbitru şef a fost arbitrul internaţional Radu Chirilă.
În concursul open, duelul pentru victorie s-a dat între principalii favoriţi ai competiţiei. Marele maestru internaţional Vlad Jianu (CS Studenţesc Medicina Timişoara, Elo 2574) a avut câştig de cauză, la finalul celor şapte runde programate, încheind cu şase puncte, la fel ca şi ceilalţi doi sportivi care au completat podiumul: maestrul internaţional Lucian Miron (CSU Ploieşti, Elo 2474), respectiv marele maestru internaţional Constantin Lupulescu (CS AEM Luxten Timişoara, Elo 2602).
Cei trei au câştigat toate partidele cu excepţia confruntărilor directe dintre ei, toate încheiate cu remiză, astfel că diferenţa în clasament s-a realizat la tie-break.

Învingător ploieştean, în concursul copiilor

În cadrul competiţiei a fost organizat şi un concurs destinat special copiilor până în 12 ani, desfăşurat tot pe durata a şapte runde. Învingător a fost Ştefan Ţaga (în foto), sportiv de la CSM Ploieşti, singurul concurent care a încheiat competiţia neînvins. Elevul antrenorului emerit Gheorghe Văsii şi-a ajudecat locul întâi, cu 6,5 puncte din 7 posibile, devansând componenţii echipei de la CSU Ploieşti, Cristian Şerban, respectiv Alexandra Pătru, care au completat podiumul cu câte 6 puncte fiecare.