Coordonatorul de la Tricolorul LMV Ploieşti, Cosmin Ghimeş, în lotul tricolor

Petre Apostol

Astăzi, debutează runda a doua de calificare la turneul final al Campionatului European de volei masculin, programat anul viitor, în Polonia. Echipa României începe campania de calificare din această fază preliminară, iar în lotul ales de selecţionerul Dănuţ Pascu se regăseşte şi un reprezentant al formaţiei Tricolorul LMV Ploieşti, coordonatorul Cosmin Ghimeş, care a ajutat gruparea prahoveană să obţină locul al cincilea la primul sezon în Divizia A1, calificându-se şi în Challenge Cup.
Chiar dacă prezenţa la lotul naţional a complicat programul de pregătire al echipei ploieştene, mai ales că Tricolorul LMV mai are un jucător convocat în reprezentativa Ucrainei, centrul Kostiantyn Zhylinskyi, antrenorul principal Sergiu Stancu este de părere că selecţionarea unui jucător la Naţională înseamnă un motiv de mândrie atât pentru club, cât şi pentru oraş.
Naţionala României s-a reunit din a doua parte a lunii iulie, la Craiova, disputând şi câteva meciuri de verificare, în compania formaţiilor din Israel şi Republica Moldova. Reprezentativa tricoloră face parte din grupa F preliminară, alături de Cehia, Estonia şi Macedonia, urmând ca în această fază să se dispute două turnee, în care echipele se vor întâlni de fiecare dată de câte o dată.
Primul turneu din cadrul grupei are loc în Sala Polivalentă din Craiova, începând de astăzi, până sâmbătă. După aceea, urmează turneul din Cehia, organizat la Jablonec Nad Nisou.
De menţionat că la echipa Macedoniei evoluează şi fostul jucător de la Tricolorul LMV Ploieşti, centrul Gjoko Josifov. Iar formaţia Estoniei este pregătită de fostul selecţioner al României, Gheorghe Creţu, antrenor care a pregătit prima reprezentativă tricoloră când aceasta a jucat în Liga Europeană chiar în Sala „Olimpia” din Ploieşti.

Programul celor două turnee preliminare:

Turneul 1 – Craiova
Astăzi: Estonia – Cehia (17:00), România – Macedonia (19:45)
Mâine: Cehia – Macedonia (17:00), Estonia – România (19:45)
Sâmbătă: Macedonia – Estonia (17:00), Cehia – România (19:45)
Turneul 2 – Jablonec Nad Nisou
23 septembrie: România – Estonia (16:00), Cehia – Macedonia (19:00)
24 septembrie: Estonia – Macedonia (16:00),
România – Cehia (19:00)
25 septembrie: Macedonia – România (16:00), Estonia – Cehia (19:00)
*De menţionat că orele turneului din Cehia sunt trecute conform orei din România, iar meciurile Naţionalei de la turneul de la Craiova vor fi televizate, pe postul DigiSport.
Prima clasată din grupă se va califica direct la turneul final, în vreme ce echipa de pe locul secund va mai juca un tur preliminar, în care va întâlni, tur-retur, o altă formaţie situată pe aceeaşi poziţie într-una dintre celelalte cinci grupe. Naţionala României nu s-a mai calificat la un turneu final al Campionatului European de 20 de ani.

Tricolorul LMV, la un turneu amical organizat de Steaua

După ce a organizat, la finalul săptămânii trecute, un turneu amical la Sala „Olimpia”, echipa Tricolorul LMV Ploieşti va participa, începând de astăzi, până sâmbătă, la o competiţie similară, în organizarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti.
Echipa bucureşteană, nou-promovată în prima divizie, a fost prezentă şi la turneul de la Sala „Olimpia”, ploieştenii impunându-se în duelul direct în trei seturi, scor 25:21, 25:18, 25:19. Însă, Steaua a câştigat celelalte două partide, învingând surprinzător pe CS Arcada Galaţi, în minimum de seturi, şi impunându-se în tiebreak cu CSM Bucureşti.
Turneul organizat de Steaua Bucureşti va avea loc la Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul”, din Capitală, şi vor mai participa, alături de echipa gazdă şi de Tricolorul LMV Ploieşti, formaţiile Volei Club Caransebeş şi CSM Bucureşti.
Programul turneului este următorul:
Astăzi
16:00 Tricolorul LMV Ploiești – CSM București
18:00 CSA Steaua București – Volei Club Caransebeș
Mâine
16:00 Tricolorul LMV Ploiești – Volei Club
Caransebeș
18:00 CSA Steaua București – CSM București
Sâmbătă
10:00 Volei Club Caransebeș – CSM București
12:00 CSA Steaua București – Tricolorul LMV Ploiești