Petre Apostol

La finalul săptămânii trecute, timp de trei zile, la Târgu Mureş, a avut loc un eveniment destinat celor mai mici copii din lumea sportului de popice din România. Competiţia a fost organizată de Federaţia Română de Popice, condusă de Maria Popescu (preşedinte), cu scopul de a promova acest sport în rândul copiilor. Iar evenimentul s-a dovedit a fi unul de succes, având în vedere că s-au adunat 65 de copii de la toate cluburile din ţară, la fete şi la băieţi, cu vârsta cuprinsă între 10 şi 14 ani. Printre echipele prezente la competiţie s-a numărat şi singura reprezentantă a judeţului Prahova la nivel naţional din acest sport, anume Conpet Petrolul Ploieşti, care are în palmares două titluri naţionale la senioare, precum şi Cupa României. Sub îndrumarea antrenoarelor Mihaela Lixandru şi Daniela Lăcătuşu, clubul ploieştean a avut în concurs 13 sportive, arătând că există o bază de selecţie pentru a se forma noi generaţii de valoare la Ploieşti, dacă va exista sprijin financiar pentru acest lucru.
În cadrul competiţiei sportivele au lansat câte 60 de bile la plin în fiecare zi, rezultatele cumulându-se pentru a se alcătui clasamentul general. Dintre cele 13 reprezentante ale echipei ploieştene, două au reuşit să urce pe podiumul de premiere, Daria Marin (foto dreapta, lângă antrenoarea Daniela Lăcătuşu) câştigând competiţia la categoria 12 ani, cu 597 de popice doborâte, în vreme ce Delia Marin (foto stânga) s-a situat pe locul al treilea la categoria 14 ani, cu 657 de popice doborâte.

Senioarele au câştigat prima etapă a Cupei României

Tot săptămâna trecută, după întrecerea copiilor, la Petrila, atenţia s-a îndreptat spre prima etapă a Cupei României la feminin, unde Conpet Petrolul Ploieşti a debutat în acest sezon competiţional, dorind să-şi depăşească performanţele din anul anterior, când s-a situat pe locul secund în ambele întreceri naţionale.
Echipa ploieşteană şi-a arătat intenţiile şi pe teren, câştigând etapa de la Petrila, cu un total de 3092 de popice doborâte, cu nouă mai multe faţă de deţinătoarea trofeului, Electromureş Târgu Mureş, în vreme ce Rapid Bucureşti a încheiat clasamentul, cu 3062 de popice doborâte.
Pentru Conpet Petrolul Ploieşti au evoluat Daniela Lăcătuşu – 565 popice doborâte, Luminiţa Dogaru – 527, Loredana Vişan – 521, Alice Vasile – 504, Nicoleta Trifan – 502, Ana Costache – 473, rezervă fiind Amalia Voicea.
Următoarea etapă din Cupa României va avea loc la Târgu Mureş, fiind programată pe data de 29 octombrie. Însă, echipa Conpet Petrolul, antrenată de Luminiţa Dogaru şi Daniela Lăcătuşu, va debuta în campionat săptămâna viitoare, la Ploieşti, urmând să întâlnească, pe 24 septembrie, pe Rapid Bucureşti.