Petre Apostol

Situaţia deja s-a complicat în privinţa echipei de handbal feminin de la CSM Ploieşti, care se apropie cu paşi rapizi spre dispariţie. După ce reprezentanţii municipalităţii nu au găsit nici acum o soluţie legală pentru a realiza contractele cu antrenorii şi sportivii (!) sau a achita restanţele salariale de patru luni, jucătoarele de la echipa feminină de handbal au depus memorii la Federaţia Română pentru a deveni libere de contract şi de a-şi recupera sumele stipulate de înţelegerile semnate cu CSM.
Câteva dintre jucătoare nu au mai avut răbdare şi au depus memoriile în regim de urgenţă, devenind, deja, libere de contract, având în vedere că reprezentanţii clubului nu au putut achita restanţele cerute de sportive.
Prima handbalistă care a părăsit lotul echipei ploieştene este Ramona Farcău, a doua marcatoare a formaţiei în sezonul trecut, cu 121 de goluri înscrise, şi a 15-a jucătoare din Liga Naţională în această ierarhie. Jucătoarea de 37 de ani s-a despărţit marţi de colegele sale, unele dintre ele fiind pregătite să-i urmeze exemplul, din câte se pare stranierele Marina Dmitrovic şi Ivana Bozovic putând de astăzi să părăsească echipa, după un demers similar vicecampioanei mondiale din 2005, care sosise la Ploieşti în vara anului trecut.
Deşi oficialii clubului ploieştean anunţau, săptămâna trecută, vineri, că situaţia se va rezolva în cursul acestei săptămâni, confirmând forului naţional participarea în campionat, lucrurile sunt departe de un asemenea deznodământ. În total, 12 jucătoare au făcut memorii la federaţie şi urmează, cel mai probabil, să părăsească echipa.
Iar, cum spunea un celebru scriitor român, „timpul nu mai are răbdare” cu CSM Ploieşti, Liga Naţională fiind programată să înceapă la finalul săptămânii viitoare. În plus, echipa ploieşteană mai are pe cap şi participarea în Cupa EHF, unde ar trebui ca sâmbăta viitoare să fie în Insulele Feroe, pentru turul din runda I de calificare cu HC Neistin. Deplasare care este greu de crezut că se va putea realiza, având în vedere că în prezent nu se ştie dacă echipa va mai exista peste o săptămână.
Şi, mai mult decât atât, neparticiparea echipei ploieştene în Cupa EHF, în momentul de faţă, când deja s-a stabilit programul, ar putea aduce cu sine, pe lângă o amendă „grea” clubului, şi o reducere a numărului de formaţii româneşti pentru sezonul următor în cupele europene !