Bogdan Chitic

Criza financiară instalată, în ultimele luni, la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, coroborată cu lipsa unui răspuns clar dinspre primărie, cu privire la deblocarea salariilor, îi fac pe sportivii mai multor secţii să ia în considerare depunerea memoriilor.
Dacă o parte dintre handbalistele ploieştene, plus antrenorul croat, Neven Hrupec, dar şi handbaliştii divizionarei secunde au recurs la acest gest, notificând în scris federaţia de profil, baschetbaliştii au ales să dea un ultimatum administraţiei locale.
„Nu înţelegem cum pentru un ONG, despre care nu se ştie absolut nimic, factorii importanţi de decizie ai Ploieştiului convoacă şedinţă de îndată pentru a încerca soluţionarea problemelor în regim de urgenţă, iar pentru aproape peste 200 de sportivi şi antrenori ai CSM nu este convocată nici măcar o şedinţă pentru a găsi o rezolvare, o soluţionare legală în sensul deblocării şi intrării în normalitate a acestui club care încă reprezintă oraşul”, a punctat Dacian Vanc, coordonatorul secţiei de baschet din cadrul CSM Ploieşti, în memoriul deja adresat primăriei.
În zilele următoare este de aşteptat ca toţi baschetbaliştii ploieşteni care au pus umărul la promovarea în Liga Naţională să dea în judecată municipalitatea pentru recuperarea banilor. Reamintim că, la începutul verii, formaţia ploieşteană a efectuat nu mai puţin de opt transferuri – pe lângă preşedintele-jucător Cătălin Burlacu mai sosind românii George Toth şi Baris Aktas şi jucătorii străini Darius Hargrove, Angel Nunez, Kyle Hunt, Jovan Novak şi Nikita Mescheriakov.