Petre Apostol

În mare parte, sportul în reşedinţa judeţului Prahova pare în impas. Unul dintre cluburile din ţară cu un palmares extraordinar la nivel olimpic, mondial sau european, care este din Ploieşti, anume CS Petrolul, club departamental, este, în prezent, într-o situaţie disperată.
Clubul petrolist a rămas fără baze sportive şi chiar fără sediu, fiind preluate de primărie, care nu a oferit nimic în schimb, aşa cum prevede legea. Iar reprezentanţii ministerului nu au luat nicio atitudine pentru a ajuta clubul ploieştean, care acum este ca o epavă aflată în derivă.
Primăria chiar şi-a creat propriul club, CSM Ploieşti, care are unele secţii similare cu ale CS Petrolul, dar fiind departe până acum de performanţele grupării petroliste. Dar, şi CSM pare că se află într-o continuă criză. Mai nou, problema este legată de modul în care se realizează contractele cu antrenorii şi sportivii, care au rămas neplătiţi de aproape trei luni, din cauza acestei situaţii.
Însă, CSM Ploieşti a mai trecut printr-o asemenea problemă, cu fondurile financiare, şi anul trecut. Iar când echipa de handbal feminin, cea de la care s-a plecat, de altfel, la acest club, a reuşit, în mod nesperat, să ajungă în cupele europene, s-ar putea ca aceasta să nu mai aibă cu cine să combată nici în campionat, dacă jucătoarele vor depune memorii să devină libere de contract.
Dacă mai amintim destrămarea celor două echipe campioane, de la volei (CS Petrom) şi de la baschet (CSU Asesoft), şi existenţa cu hopuri a formaţiei de fotbal Petrolul, care, din nou, a dispărut, atunci realizăm o imagine destul de concretă şi de neagră, totodată, a situaţiei sportului în Ploieşti, în ultimii zece ani.
Cu toate acestea, mai sunt câţiva copii care răzbat dincolo de toate aceste probleme, dar potenţialul lor este mult mai mare în comparaţie cu resursele de care beneficiază. Iar dacă rămân în acest sistem care pare nociv pentru sportul de performanţă, atunci perspectivele lor se pot nărui.