În ședința Consiliului Local Ploiești de joi, consilierii locali au făcut un prim pas concret prin aprobarea suplimentării de angajaţi la secţia “Fotbal” a Clubului Sportiv Municipal. A fost, de altfel, singura deciziei cu privire la sportul prahovean ajunsă să fie supusă la vot, tarifarea pentru arena “Ilie Oană” fiind amânată pentru o altă întâlnire a aleşilor locali, la fel ca şi asocierea cu Petrolul 52.
Deocamdată, s-a validat proiectul de Hotărâre privind trecerea Centrului de Copii şi Juniori al Petrolului la Clubulul Sportiv Municipal Ploieşti, lucru important, care va “salva”, în mare măsură, activitatea fotbalistică la nivel juvenil, unde antrenorii Petrolului erau “în aer”, de luni bune, privind salarizarea, iar acum, şi în imposibilitatea de a mai avea activitate propriu-zisă, odată cu falimentul clubului. Astfel, s-a aprobat angajarea a 4 antrenori noi, un coordonator tehnic şi doi delegaţi, care să “suplimenteze” schema de personal pe care CSM-ul deja o avea în funcţiune la fotbal, activitatea centrului de copii şi junior urmând să fie structurată în două părţi distincte – grupe de performanţă şi grupe “de masă”. Pe lista potenţialilor viitori angajaţi ai CSM se află antrenori precum Mihai Oancea, Bebe Zahiu sau Cristi Iordache.
Foarte probabil, însă, cea mai bine cotată grupă a Petrolului – cea care a obţinut locul 3 pe ţară, sezonul trecut la juniori C (antrenor Iulian Cojocaru) va “refuza” trecerea la CSM şi va activa pe clubul privat Petrosport Ploieşti, al lui Florin Goruneanu, jucând pe stadionul din Ciorani meciurile considerate “acasă”, la nivelul juniorilor B naţionali!
Rămâne de văzut acum dacă CSM-ul, la rândul său, va înscrie grupe la nivel de juniori republicani, afiliate Federaţiei Române de Fotbal, sau va continua activitatea doar la nivel de AJF Prahova.
La şedinţa CL au fost prezenţi aproximativ 70 de suporteri, alături de oamenii de fotbal implicaţi în proiectul Petrolul 52 – Mircea Dridea, Cristi Vlad, Octavian Grigore sau Gheorghe Liliac.