Petre Apostol

Lidera actuală a României în schiul alpin mondial, Ania Caill, de la CS Caraimanul Bușteni, a reînceput pregătirea specifică în vederea viitorului sezon competițional. După patru luni, tânăra de 20 de ani a revenit pe schiuri, sezonul trecut încheindu-se brusc pentru ea în luna martie din cauza unei accidentări grave, suferită la o etapă din Cupa Europei, în Austria.
Câștigătoare a circuitului sud-american de coborâre și prezentă în Cupa Mondială, Ania Caill se află într-un stagiu de pregătire în stațiunea franceză din Alpi – Les Deux Alpes.
Sportiva clubului din Bușteni face parte, de anul trecut, din cadrul echipei S-Team, condusă de celebrul antrenor francez Lionel Finance, fost tehnician al naționalelor din Franța, Canada, Elveția și Rusia, pregătind, printre alții, sportivi precum Luc Alphand, Carole Montillet, Jan Hudec, John Kucera sau Wendy Holdener.
Ania Caill se apropie de Top 100 în clasamentul internațional la coborâre, ajungând pe locul 140, conform primei liste oficiale a forului mondial. A reușit, astfel, un salt de 42 de poziții față de anul trecut, coborând cu 10 puncte performanța cu care a început sezonul anterior, având 52.39 puncte.