Petre Apostol

Joi seară, ploieştenii au avut ocazia să vadă la lucru singura reprezentantă a României în jocurile sportive de la Rio 2016, anume echipa feminină de handbal, condusă de antrenorii Tomas Ryde şi Costică Buceschi.
Cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu, care a evoluat şi în Prahova, la începutul carierei sale profesioniste, la HC Activ, şi colegele sale de la echipa naţională au fost urmărite de aproape 200 de persoane la antrenamentul cu public organizat la Sala Sporturilor „Olimpia”.
Într-o zi în care au avut programate mai multe întâlniri cu publicul ploieştean, handbalistele tricolore au oferit şi un joc şcoală cu intrarea liberă în cadrul antrenamentului oficial, cu public, realizat joi seară. Totodată, au fost organizate mai multe concursuri cu premii din partea sponsorilor echipei naţionale, precum şi o sesiune de autografe cu handbalistele care, peste numai o lună, vor lupta pentru medaliile de aur olimpice pe partea cealaltă a globului.
În plus, în Sala „Olimpia” a fost prezentă şi noua mascotă a handbalului românesc – Dacul (foto), care a fost, de asemenea, o atracţie specială a serii.
Echipa naţională feminină de handbal se pregăteşte la Ploieşti şi la Blejoi, totodată, până pe 19 iulie, când are programată deplasarea în Norvegia, pentru un turneu de pregătire, alături de ţara gazdă, Spania şi Franţa.
Lotul României – alcătuit în vederea participării la Jocurile Olimpice – cuprinde 19 jucătoare, în acest moment, printre care şi noua handbalistă a echipei CSM Ploieşti – Aneta Pîrvuţ-Udriştoiu, dintre care doar 15 vor fi alese pentru a merge la Rio (14+o rezervă).
Lotul de 19 jucătoare al României este următorul:
Paula Ungureanu, Ionica Munteanu, Denisa Dedu – portari;
Valentina Ardean, Ana Maria Tănasie – extreme stânga;
Laura Chiper, Aneta Udriştoiu – extreme dreapta;
Oana Manea, Florina Chintoan, Crina Pintea – pivoţi;
Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Gabriella Szucs, Bianca Tiron – interi stânga;
Aurelia Brădeanu, Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu – centri;
Patricia Vizitiu, Melinda Geiger – interi dreapta.