Bogdan Chitic

După încheierea Ligii Naționale de baby-baschet, care a adus orașului Ploiești o medalie de argint la fete, prin CSS-CSM, echipă antrenată de Loredana Munteanu, dar și un meritoriu loc 9 la băieți, prin grupa de performanță a Clubului Sportiv Universitar, a venit rândul juniorilor mai mari, de la categoria minibaschet, să-și înceapă aventura la malul Mării.
În prima zi, pe tabloul masculin, CSU 2 Ploiești, formație pregătită de Vlad Dogaru, a bifat două victorii pe deplin meritate, scor 17-4, cu CSS Phoenix 2 Constanța, și, respectiv, 21-17, cu ACSB Raptors București. Din păcate, însă, celelalte două echipe de băieți aparținând unor cluburi private din orașul nostru, ACS Shooters Ploiești și ACS Sevlar Ploiești, nu au obținut nicio victorie. ACS Shooters Ploiești a pierdut confruntările cu ACS Speed București, 8-20, și ACS Toyin Constanța, 6-28, în vreme ce ACS Sevlar Ploiești nu a putut emite nici ea mai multe pretenții în partidele cu CS Dinamo 3 București, 7-15, și, respectiv, ABC Athletic Constanța, scor 12-19.
În întrecerea destinată fetelor, CSS-CSM Ploiești și CSU Ploiești au trimis fiecare câte o echipă la Mangalia, dar rezultatele s-au lăsat așteptate, cel puțin în prima zi. Formația municipalității, pregătită de Corina Savu, a cedat, scor 12-16, cu CS Olimpia 2 București, pentru ca, mai apoi, să piardă, scor 18-30, și în fața celor de la ACS For You Apahida, în vreme ce sportivele Clubului Sportiv Universitar, pregătite de Bianca Barbu, au pierdut categoric, la zero, confruntările cu ACS ICED București, 0-46, și ACS Sepsi Sf. Gheorghe, 0-29. În cazul ambelor grupări feminine, trebuie menționat că acestea se află la primul sezon pe tabloul de minibaschet, fiind cu un an mai mici decât restul competitoarelor de la acest turneu.
„Este primul nostru an în această formulă, așadar putem spune că traversăm o perioadă de cunoaștere din toate punctele de vedere. Am venit aici pentru a ne bucura de baschet, pentru a socializa și pentru a ne împrieteni și cu celelalte echipe. Fetele noastre sunt generația 2005 sau chiar 2006, în vreme ce multe dintre adversale noastre, aparținând generației 2004, beneficiază de un an în plus de antrenamente și meciuri amicale, dar și de o talie superioară. La acest turneu, am decis să rulez, meci de meci, întreg lotul avut la dispoziție, întrucât ne aflăm la început de drum și vreau să îmi fac o părere cât mai corectă despre posibilitățile fiecărei jucătoare în parte, de felul în care fetele răspund în meci în momentele tensionate, dar și de cum se comportă ele în afara terenului. Am venit aici să învățăm și să ne luăm notițe pentru anul următor, atunci când vom concura de pe picior de egalitate cu celelalte echipe. Până atunci, pot spune că sunt mulțumită de felul în care au răspuns jucătoarele mele în aceste prime două întâlniri”, a declarat Corina Savu, antrenoarea echipei CSS-CSM Ploiești.