Bogdan Chitic

Patru dintre jucătorii echipei masculine de baschet CSM Ploieşti şi antrenorul Eugen Ilie se află, de o săptămână, la Tg. Secuiesc, alături de loturile naţionale „U20” şi, respectiv, „U18” ale României. Ambele selecţionate se pregătesc pentru Campionatele Europene din vară, iar, dacă tricolorii mai mari vor mai rămâne în judeţul Covasna până pe 5 iulie, juniorii „sub 18 ani”, pregătiţi de Eugen Ilie, se vor întoarce, astăzi, la Bucureşti.
Marius Ciotlăuş, Sebastian Ionescu şi Amedeo Casale, jucători care au avut o contribuţie importantă la promovarea formaţiei prahovene în Liga Naţională, în sezonul trecut, au fost convocaţi de selecţionerul Răzvan Cenean la lotul naţional „U20”, din care mai face parte şi jucătorul ploieştean Răzvan Popa, legitimat la Steaua CSM Bucureşti. Tricolorii „sub 20 ani” vor mai rămâne o săptămână în cantonament la Tg. Secuiesc, după care vor reveni în Arena de Baschet pentru continuarea antrenamentelor. La Campionatul European de la Halkida (Grecia, 15-24 iulie), naţionala României face parte din grupa D, alături de Bosnia, Croaţia, Slovacia şi Bulgaria.
În schimb, tricolorii mai mici, de la „U18”, aflaţi sub îndrumarea lui Eugen Ilie, revin, astăzi, din Ardeal şi îşi vor muta tabăra în Capitală. Din lotul naţional „sub 18 ani” face parte şi extrema CSM-ului, Tudor Gîrbea, care se anunţă drept o piesă de bază în angrenajul tricolorilor, la Europeanul din Skopje (Macedonia, 29 iulie – 7 august), acolo unde România va da piept, în faza grupelor, cu Belgia, Belarus, Portugalia, Austria şi Muntenegru.