CSO Plopeni – Avântul Măneciu 3-4 (1-0)

Marcel Marin

Stadion: ”Gheorghe Şilaev”. Spectatori: circa 100. Au marcat: Radu Huza (45), Robert Lungu (49), Bogdan Roşu (59)/Daniel Stoian (48-penalti, 74), Florin Gheorghe (57), Mihail Cîrstocea (68).
CSO: Marinică – Puiuleţ (cpt), Cioc, Lungu, Chejnoiu – O. Gheorghe, M. Bălan, Paraschivoiu, C. Vlad – Roşu (87 Vâlsan), R. Huza (79 Beşteroiu). Antrenor: Daniel Dumitrache.
Avântul: M. Dinu – G. Stanciu, Vancea, Gh. Filip,
A. Costache – Alangescu (89 R. Constantin), Cârstocea,
G. Stoica, C. Stoian (81 Ciobanu) – D. Stoian (cpt) –
Fl. Gheorghe. Antrenor: Dorinel Beznea.
Cartonaşe galbene: A. Puiuleţ (72)
Arbitri: Ionuţ Neagu (Poienarii Apostoli) – Emil
Mateescu şi Andrei Sotir (ambii, din Ploieşti). Observator: Constantin Safta (Iordăcheanu).
Jucătorul meciului: Daniel Stoian (Avântul)

Ultimul joc al sezonului pentru CSO Plopeni şi Avântul Măneciu, două echipe “preocupate de fotbal” din Liga A Prahova – a semănat cu piesa de teatru “Jocul de-a vacanţa” – scrisă şi regizată de Mihail Sebastian. Gazdele, epuizate psihic, în primul rând de eşecul din finala Cupei, au încercat să depăşească momentul dificil, dar, deşi au condus de trei ori pe tabelă, s-au văzut învinse, singura bucurie rămânând spectacolul plăcut, jocul cu garda jos, la care au contribuit din plin ambele grupări, meciul fiind unul tipic ultimei etape.
Prima repriză, cât timp plopenarii nu au fost “vlăguiţi”, au atacat mai mult, având şi o bară prin Huza (min. 32), pentru ca, la ultima fază a reprizei, acelaşi Huza să înscrie, cu un un şut din central careului, deschizând scorul.
După pauză a început “festivalul” de goluri, Daniel Stoian egalând dintr-un penalty obţinut de A. Costache (faultat de Puiuleţ, în min. 48), pentru ca R. Lungu să readucă gazdele în avantaj cu un şut spectaculos, la vinclu, din marginea careului (min. 49, 2-1).
“Duelul” celui mai bătrân jucător de la Măneciu – Dan Stoian – cu defensiva adversă a continuat, cu o pasă de gol pentru Fl. Gheorghe, acesta egalând, în min. 57, plopenarii reuşind, din nou, să treacă în avantaj, la golul lui Roşu (min. 59, 3-2), portarul Dinu având şi el, partea sa de vină. Cârstocea s-a “inspirat” de la colegul său Stoian şi a driblat tot în cale, egalând la 3, în min. 68, oaspeţii dând lovitura prin cel care poate fi considerat omul meciului, Dan Stoian, care a profitat de o pasă bună primită de la Fl. Gheorghe (min. 74, 3-4). Putea fi… 4-4, “ca la teatru”, dacă în min. 82 Cătălin Vlad şuta un pic mai plasat, oaspeţii plecând cu toate punctele, dedicate antrenorului Dorinel Beznea, ca o “ultimă impresie, care contează”, la câteva săptămâni după ce acesta a suportat şi dispariţia mamei sale.
În tabăra gazdelor, vremurile când Giba, Spiridon, George Marin, Ţaporea, Argăseală umpleau tribunele rămân o frumoasă amintire, simpla existenţă a echipei fiind însă o reuşită în contextul actual.