Prestaţia României cu Franţa a “mulţumit” multă lume, deşi este un paradox faptul că ne mulţumesc “înfrângerile onorabile”! Este însă o trăire pur românească, specifică nouă mai mult decât altor naţii, aceasta de a fi mulţumiţi şi în astfel de situaţii.
În teorie, deşi fotbalul nu e matematică, ar trebui să avem încredere în prima reprezentativă a lui Anghel Iordănescu, că va aduna şi punctele necesare ieşirii din grupă, meciul cu Elveţia, de miercuri, fiind decisiv, în proporţie de peste 90%.
Ar rămâne de văzut un lucru interesant, anume dacă nu cumva prestaţia mai slabă a Franţei, încheiată, totuşi, cu 3 puncte în grupă, este încadrată într-un “plan” gândit, în care “cocoşii” vor juca din ce în ce mai bine, spre a ajunge la “maxim” în fazele superioare. Şi, dacă nu cumva toată strategia României a fost “bazată” pe “maxim” în meciul de debut, urmând ca, de aici încolo, să vedem mai puţin pe teren de la ai noştri.
Din păcate, statistica spune că avem zero puncte, iar părerea de rău că am ratat un rezultat important, în prezenţa noastră la meciul de debut al EURO 2016, va rămâne pentru mult timp o “bornă” pentru fotbalul nostru! Numai noi putem să avem astfel de “repere”.