Petre Apostol

De ieri, lotul naţional de box la categoria juniori, coordonat de antrenorul ploieştean Titi Tudor, a plecat la Reşiţa, în vederea pregătirii pentru participarea la Campionatul European, programat în perioada 18-26 iunie, la Kaposvar, în Ungaria.
În reprezentativa tricoloră se regăsesc şi doi juniori ploieşteni, câştigători la Cupa României, din luna mai, de la Brăila, anume George Dumitrescu, de la CSM Ploieşti, şi Gabriel Şchiopu, de la CS Petrolul Ploieşti.
George Dumitrescu va concura la categoria de greutate 50 de kilograme, fiind antrenat de Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea, cei doi tehnicieni ai lotului naţional.
Gabriel Şchiopu va participat la categoria de greutate 52 de kilograme, acesta fiind antrenat de Ion Moriţă şi Ovidiu Dragomir.
După ce a realizat un stagiu de pregătire la Călăraşi, reprezentativa României va susţine, la Reşiţa, o gală de verificare în compania selecţionatei din Croaţia.
De menţionat că la Campionatul European delegaţia tricoloră va fi condusă de antrenorul secund Adrian Pîrlogea, despre acest aspect antrenorul coordonator al lotului, Titi Tudor, declarând: „Din păcate, sunt probleme financiare din cauza cărora federaţia nu poate susţine această deplasare, aşa că fiecare club plăteşte pentru sportivii săi. Nu puteam să plecăm amândoi, aşa că am zis că e un antrenor tânăr, de perspectivă, şi e momentul să meargă singur la o competiţie de asemenea nivel. Din păcate, tot din motive financiare, lotul va fi alcătuit din doar opt sportivi, aşa că nu vom acoperi toate categoriile”.