Petre Apostol

Sezonul competiţional în handbalul feminin s-a încheiat. În schimb, a început campania de transferuri. Iar jucătoarea ploieşteană Cătălina Preda a semnat pentru sezonul viitor cu o echipă calificată în cupele europene, anume HC Dunărea Brăila.
În vârstă de 25 de ani, Cătălina Preda a fost formată la HC Activ Ploieşti, debutând apoi în Liga Naţională la CSM Ploieşti, grupare la care a activat până la finalul anului trecut. În sezonul precedent, extrema dreaptă ploieşteană a încheiat campionatul la CS Măgura Cisnădie, formaţie care s-a menţinut în prima ligă, după participarea la baraj, situându-se la finalul fazei preliminare pe locul 12.
În urmă cu un an, Preda a evoluat şi pentru reprezentativa României la Jocurile Universitare, la care tricolorele s-au clasat pe locul al şaselea.
Interesant că la HC Dunărea Brăila Cătălina Preda va împărţi postul de extremă dreapta cu o altă jucătoare care a evoluat la CSM Ploieşti, anume Andreea Dincu, cele două fiind coechipiere în urmă cu două sezoane. Sportiva originară din Constanţa a părăsit gruparea ploieşteană la finalul sezonului 2014/2015, evoluând în campionatul recent încheiat pentru HCM Roman.
În privinţa echipei CSM Ploieşti, care s-a situat pe locul 6 în sezonul precedent, deocamdată s-au realizat trei transferuri, Aneta Pîrvuţ-Udriştoiu, Oana Apetrei şi Carmen Gheorghe, toate venind de la HC Dunărea Brăila.
Totodată, de menţionat că formaţia ploieşteană s-a despărţit de extrema dreaptă Ştefania Florea (foto alăturat), jucătoare de 24 de ani, care sosise la Ploieşti la începutul anului, debutând în retur. Handbalista originară din Iaşi a semnat o înţelegere cu echipa nou-promovată CSU Danubius Galaţi, înainte să sosească la CSM Ploieşti evoluând şi la Tomis Constanţa, Universitatea Cluj, SCM Craiova şi CS Măgura Cisnădie.