Petre Apostol

Cea de-a opta ediţie a Campionatelor Balcanice de Alergare Montană a avut loc miercuri, 8 iunie, la Nova Zagora, în Bulgaria. La competiţie a fost prezentă şi delegaţia României, ţara noastră găzduind precedentele trei ediţii ale întrecerii, la Braşov, Vatra Dornei şi Buşteni.
În lotul de juniori al ţării noastre a fost inclus şi un atlet de la CS Telecom Petrom Slănic – Iacob Grigore. Elevul antrenorului Gheorghe Muşat a debutat la o asemenea competiţie, la care s-a confruntat cu sportivi şi mai mari de vârstă, deoarece acesta este încă junior 2, fiind născut la 2 martie 1999.
Multiplu campion naţional, tânărul de perspectivă al clubului din Slănic a încheiat concursul din Bulgaria pe locul 12, parcurgând traseul de 8.360 metri, cu timpul de 49,01 minute. Iar alături de Gabriel Bularda (CSM Dorna, locul 1 – 36,53 minute), Cristian Soean (CS Târgovişte, locul 6) şi Liviu Murariu (LPS Botoşani, locul 9), Iacob Grigore a câştigat medalia de argint cu echipa României.
Turcia s-a situat pe prima poziţie, iar Bulgaria a completat podiumul de premiere.
La seniori, România s-a impus atât la feminin, cât şi la masculin, Cristiana Ghiţă (CSU Galaţi) şi Cătălin Atănăsoaiei (SCM Bacău) câştigând la individual.
Pentru Iacob Grigore a reprezentat o bună pregătire în vederea participării de la Campionatele Mondiale rezervate categoriei sale de vârstă, juniori 2, care se va desfăşura pe 25 iunie, în Cehia. Delegaţia tricoloră va fi condusă de antrenorul clubului prahovean, Gheorghe Muşat, care va mai avea doi elevi în reprezentativa României, Marius Rădoi şi Larisa Corbu.