Real Madrid a câştigat sâmbătă seară pentru a doua oară finala Champions League în faţa celor de la Atletico Madrid, după ce s-a impus la penalty-uri, cu scorul de 6-4, în partida disputată pe arena San Siro din Milano. La finalul celor 120 de minute, cele două echipe se aflau la egalitate, scor 1-1. Ronaldo a executat penalty-ul decisiv, lusitanul fiind aproape absent pe parcursul meciului. Realul şi-a trecut în palmares al 11-lea trofeu UCL, fiind deţinătoarea record a competiţiei.
Prima repriză a partidei nu s-a ridicat la nivelul unei finale de Champions League. Sergio Ramos a deschis scorul pentru Real Madrid, după o centrare venită de la Kross şi deviată de Bale (14′). Simeone a fost inspirat la pauză şi l-a introdus în teren pe Carrasco, care a marcat golul egalizator. Imediat după pauză, jucătorii lui Simeone au avut un penalty, ratat însă de Grizmann, care a trimis în bara porţii lui Navas (46′). Deşi Atletico a dominat aproape total a doua repriză, nici Realul nu a stat rău la ocaziile de a marca.
Benzema, venit din extrema dreaptă, a şutat periculos, dar Oblak a fost de neînvins. Carrasco a marcat golul egalizator, după o centrare venită de la Juanfran (79′). După un final nebun, cu ocazii şi de o parte şi de cealaltă, au urmat prelungirile, fără prea multe ocazii de a marca, jucătorii fiind deja cu gândul la loviturile de departajare. Ronaldo a marcat penalty-ul decisiv pentru al 11-lea trofeu Champions League din istoria Realului. Ceilalţi marcatori ai Realului au fost Vazquez, Marcelo, Bale şi Ramos. Pentru Atletico au înscris Griezmann, Gabi şi Saul. Juanfran a fost cel care a ratat lovitura de pedeapsă pentru Atletico.