Marian Dima

În perioada 20-22 mai, în Turcia, s-a desfăşurat cea de-a treia ediţie a Turneului de fotbal dotat cu Cupa Balcanică pentru veterani.
Competiţia a strâns la start echipe din 6 ţări, alături de ţara gazdă – Turcia – fiind prezente România, Bulgaria, Bosnia Herţegovina, Macedonia şi Grecia. Pentru ţara noastră a jucat echipa de old-boys a oraşului Buşteni, formată din foşti jucători de la Caraimanul (Aldea, Clinci, Vişan, Totpal), “plombată” şi cu alţi foşti jucători prahoveni – portarul Dogaru (Carpaţi Sinaia), fiind un exemplu, delegaţia noastră fiind condusă de unul dintre oficialii Petrolului – secretarul general Valentin Mateescu.
Balcaniada de veterani găzduită de oraşul turc Luleburgaz ajunsă la a treia ediţie, nu a fost dedicată numai practicanţilor fotbalului ci şi baschetului. Intenţia celor care au reprezentat România şi au adus medaliile de aur în ţara noastră este aceea de a obţine organizarea uneia dintre ediţiile viitoare ale competiţiei în Prahova, Buşteni şi Ploieşti fiind cele două variante posibile.