Petre Apostol

Jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan, aflată pe locul 164 în clasamentul mondial WTA, participă în această săptămână la turneul din circuitul ITF (Federaţia Internaţională de Tenis) organizat la Grado, în Italia, dotat cu premii în valoare de 25.000 de dolari.
Tânăra de 23 de ani din Sinaia este prezentă atât pe tabloul principal la simplu, unde este cap de serie numărul 4, cât şi la dublu, unde joacă alături de rusoaica Evgeniya Rodina (27 ani, locul 121 WTA simplu/locul 137 WTA dublu), principala favorită a turneului la simplu.
Sportiva prahoveană a debutat marţi la turneul italian, jucând şi la simplu şi la dublu, câştigând de fiecare dată.
La simplu, Ana Bogdan s-a confruntat cu japoneza Shuko Aoyama (28 ani, locul 246 WTA). Primul set a revenit destul de uşor sportivei din Sinaia, scor 6-1, care a reuşit două breakuri fără să cedeze serviciul. Actul secund a început la fel ca primul, cu Ana Bogdan în frunte, scor 3-1, după un break. Însă, de data aceasta, jucătoarea niponă a reuşit să revină în joc, câştigând de două ori pe serviciul adversarei, egalând la 4.
Ana Bogdan a încheiat, totuşi, partida, după un break la zero în finalul setului, adjudecându-şi actul cu scorul de 6-4, avansând în turul secund după o oră şi 33 de minute de joc.
Pentru un loc în sferturile de finală, sportiva prahoveană o va întâlni, astăzi, pe Victoria Rodriguez (21 ani), din Mexic, situată pe locul 283 WTA, care a trecut în runda inaugurală de ucraineana Kateryna Riabtseva, posesoare a unui wild card, scor 6-0, 6-4.
La dublu, Ana Bogdan şi Evgeniya Rodina s-au impus în confruntarea cu perechea poloneză formată din Olga Brozda şi Katarzyna Kawa. În primul set, echilibrul s-a menţinut până la scorul de 3-2 pentru poloneze, perechea româno-rusă câştigând următoarele patru gameuri la rând, adjudecându-şi actul cu scorul de 6-3.
Setul secund a început cu două breakuri consecutive, după care Bogdan şi Rodina s-au desprins la 4-2. Iar de la acel scor fiecare pereche a câştigat pe serviciul adversarelor, astfel că Bogdan şi Rodina s-au impus cu scorul de 6-4.
În sferturile de finală, acestea urmau să joace, ieri seară, cu favoritele numărul 3, Florencia Molinero (Argentina) şi Sofia Shapatava (Georgia), care au trecut de prima rundă fără să joace, după abandonul formaţiei Nadia Podoroska (Argentina)/Camilla Rosatello (Italia).