Petre Apostol

Sezonul 2015-2016 în handbalul feminin naţional s-a încheiat, săptămâna trecută, odată cu desfăşurarea turneului final din cadrul Cupei României, trofeu adjudecat de CSM Bucureşti, care a reuşit o triplă istorică: Liga Campionilor, Liga Naţională şi Cupa României. Însă, handbalul feminin românesc va mai avea două momente de interes la nivelul echipei naţionale la începutul lunii viitoare.
Înainte de participarea, în luna august, la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia), echipa naţională a României, pregătită de suedezul Tomas Ryde, va disputa ultimele două meciuri din calificările Campionatului European, cu Lituania, programate pe 1 iunie (în deplasare, la Kaunas) şi pe 4 iunie (pe teren propriu, la Piatra Neamţ).
Cu acest prilej, de astăzi până la plecarea în Lituania, pe 31 mai, reprezentativa tricoloră se va afla într-un cantonament centralizat, locul stabilit de forul naţional fiind oraşul Ploieşti, antrenamentele urmând să se desfăşoare la Sala Sporturilor „Olimpia”.
De la această acţiune, Tomas Ryde şi Costantin Buceschi îl vor avea alături în stafful tehnic şi pe Jaume Fort Mauri, din Spania, care este noul antrenor cu portarii al echipei naţionale.
În preliminariile Campionatului European, echipa României face parte din grupa 1, iar după patru meciuri (câte două cu Belarus şi cu Norvegia) ocupă locul al doilea, cu şase puncte. Pe prima poziţie se află Norvegia, tot cu şase puncte, dar cu golaveraj superior (+23 faţă de +6), viitoarea adversară a tricolorelor ocupând ultima poziţie, fără niciun punct, în urma formaţiei din Belarus, care are patru puncte.
Lotul echipei României convocat pentru cantonamentul de la Ploieşti:
Portari: Ungureanu, Munteanu, Dedu, Voicu, Dumanska
Extreme stânga: Ardean, Tănăsie, Puiu
Interi stânga: Perianu, Neagu, Tiron, Szucs, Cartaş
Centri: Buceschi, Brădeanu, Zamfirescu, Pricopi
Interi dreapta: Geiger, Vizitiu, Popa
Extreme dreapta: Udriştoiu, Chiper, Simion
Pivoţi: Manea, Chintoan, Pintea