Bogdan Chitic, Marian Dima

Sezonul 2016 al circuitului naţional de baschet 3×3 Sport Arena Streetball debutează, oficial, în weekend, la Ploieşti, în parcarea centrului comercial „AFI Palace”. Două zile pline de baschet, în care iubitorii acestui sport îşi vor etala talentul pe un teren redus, la un singur panou, alături de colegi şi prieteni, îşi vor desemna câştigătorii primei etape, duminică, atunci când sunt programate finalele întrecerilor la toate categoriile de vârstă.
Oraşul nostru are prilejul de a inaugura noul sezon de baschet 3×3, la finalul acestei săptămâni, într-un an 2016 ce poate revoluţiona acest sport la nivel mondial, prin „trimiterea” sa în programul Jocurilor Olimpice, la ediţia Tokyo 2020. Fără doar şi poate, un moment extrem de important pentru împătimiţii acestei ramuri sportive, care, printr-o bună promovare, în ultimii ani, a suscitat un interes puternic în toate oraşele mari din ţară, între care şi Ploieşti.

Victoraş Astafei, un „lup” care ştie să sară!

Ieri după-amiază, programul primei etape din noul sezon de „3 la 3” a fost prefaţat, în cadrul unei conferinţe de presă, deopotrivă de către organizatori şi o serie de sportivi care nu mai au nevoie de nicio prezentare, la nivelul comunităţii ploieştene. Între aceştia, s-a aflat şi mijlocaşul FC Petrolul, Victoraş Astafei, un iubitor al baschetului şi un fan declarat al formaţiei Chicago Bulls, din Liga profesionistă nord-americană (NBA).
„Iubesc acest sport de când eram copil şi urmăream, în toiul nopţii, meciurile din NBA. Şi în momentul de faţă continui să urmăresc partidele de peste Ocean, iar când am evoluat pentru ASA Tg. Mureş obişnuiam chiar să asist din tribună la jocurile acestei echipe. Sunt fericit să mă aflu aici, alături de atâţia campioni care m-au primit cu braţele deschise şi m-au invitat în mijlocul acţiunii”, a punctat fotbalistul Petrolului.
Multiplu campion naţional alături de CSU Asesoft Ploieşti şi câştigător al FIBA Europe Cup, în 2005, Cătălin Burlacu, actualmente preşedinte onorific al secţiei de baschet din cadrul CSM Ploieşti, s-a declarat încântat că noua ediţie din circuitul Sport Arena Streetball va debuta în oraşul nostru.
„Urmează două weekenduri active din punct de vedere baschetbalistic pentru oraşul Ploieşti. Mai întâi, vom putea vedea la lucru, la finalul săptămânii, câţiva dintre cei mai buni streetballeri din ţară, în cadrul acestui eveniment, pentru ca, peste o săptămână, să mergem cu toţii la Sala Sporturilor pentru a susţine CSM Ploieşti în drumul către promovarea în prima ligă, la turneul final. Îi aşteptăm pe toţi fanii baschetului alături de noi, atât în weekendul acesta, cât şi peste o săptămână, pentru a ne putea bucura împreună de noi performanţe la nivelul acestei comunităţi”.
La evenimentul de ieri după-amiază, au participat, printe alţii, şi Angel Santana (CSM Ploieşti), campion european cu naţionala României de baschet 3×3, în 2014, şi Ionuţ Georgescu, fostul preşedinte al campioanei României la baschet masculin CSU ASESOFT. După etapa de la Ploieşti, competiţia se va muta, pe rând, la Craiova, Bucureşti şi Constanţa, iar faza finală se va desfăşura în perioada 26-28 august, în Capitală.