Petre Apostol

Echipa feminină de popice Conpet Petrolul Ploieşti nu a reuşit să se revanşeze pentru înfrângerea din sezonul trecut al campionatului naţional, când Electromureş Târgu Mureş i-a întrerupt seria de două titluri consecutive. La turneul final disputat la sfârşitul săptămânii trecute, la Hunedoara, gruparea mureşeană s-a impus din nou în duelul pentru medaliile de aur.
Cele două echipe, care şi-au disputat titlul naţional în ultimii peste zece ani, au oferit un nou duel interesant, încheiat în favoarea formaţiei Electromureş Târgu Mureş, cu scorul de 7-1 la puncte de echipă (3342-3231 la popice doborâte; 13-11 la manşe câştigate).
Pentru Conpet Petrolul au evoluat Cristina Samson 532 popice doborâte, Loredana Vişan 558, Nicoleta Trifan 535, Alice Vasile 499, Daniela Lăcătuşu 532, Luminiţa Dogaru 575.
Antrenoarea principală a formaţiei ploieştene, Luminiţa Dogaru, s-a arătat dezamăgită de rezultat, spunând: „Diferenţa s-a realizat puţin câte puţin la fiecare. Ne doream mai mult, dar, din păcate, nu am reuşit să câştigăm”.
De remarcat că Luminiţa Dogaru, vicecampioană mondială în 2014 la individual clasic, a stabilit cea mai bună performanţă a meciului, de la Electromureş cel mai bun punctaj fiind stabilit de Doina Baciu, cu 573 de popice doborâte. Pe ultima treaptă a podiumului de premiere a urcat echipa Rapid Bucureşti.
Odată cu premierea de la Campionatul Naţional de senioare s-au acordat şi medaliile în competiţia de duo, întrecere aflată la prima ediţie şi rezervată junioarelor, desfăşurată pe parcursul sezonului înaintea partidelor de senioare.
La această categorie, elevele antrenoarei Mihaela Lixandru de la Conpet Petrolul au câştigat titlul naţional, medaliatele clubului ploieştean fiind Alice Vasile, Ana Costache, Loredana Vişan şi Amalia Voicea (foto, de la stânga la dreapta, rândul de jos).
Sezonul naţional s-a încheiat pentru jucătoarele ploieştene, însă pentru câteva dintre ele urmează participarea la Campionatele Mondiale, programate la Novigrad, în Croaţia, în perioada 15-28 mai. De la echipa ploieşteană vor participa Luminiţa Dogaru, Cristina Samson, Daniela Lăcătuşu (senioare), Alice Vasile (U23), Loredana Vişan (U18 şi U23).
În altă ordine de idei, la sfârşitul săptămânii trecute, la Ploieşti, în sala „Conpet”, a avut loc turneul final în campionatul masculin. Titlul naţional a fost câştigat de CFR Cluj, care a dispus în finala mare de CFR Olimpia ACB Iaşi, cu scorul de 5-3 la puncte de echipă (3331-3306 popice doborâte; 11,5-12,5 la manşe câştigate). Medaliile de bronz au revenit formaţiei Inter Petrila.